JKP Parking servis: Dugotrajna horizontalna signalizacija

Izvor: Niški portal | 23-Apr-2019 | 11:58

JKP „Parking servis“ Niš je početkom aprila počelo obeležavanje horizontalne signalizacije, odnosno linija i površina u gradu. Pešački prelazi i BUS stajališta koji se nalaze u centralnoj gradskoj zoni, odnosno na najfrekventnijim mestima, biće obeleženi debeloslojnom hladnom plastikom koja je dugotrajnija.

JKP „Parking servis“ Niš je pre dve godine krenuo sa obeležavanjem pojedinih pešačkih prelaza debeloslojnom hladno vučenom plastikom, koja se pokazala kao bolje rešenje za frekventne saobraćajnice. Iz tog razloga ove godine će veći deo pešačkih prelaza, BUS stajališta i linija na frekventnim mestima u gradu biti urađen bojom koja je drugačijeg sastava od do sada korišćene putarske boje.

Kvalitet ovako urađene horizontalne signalizacije je dugotrajniji, optimalan rok trajanja pešačkih prelaza je od 24 do 36 meseci, za razliku od obeležavanja kada se koristi putarska boja, gde je neophodno minimum dva puta godišnje obnoviti obeležena mesta.

Debeloslojnom hladnom plastikom od početka sezone obeležavanja u 2019. godini urađen je kružni tok na raskrsnici Bulevar Nemanjića i Vojvode Mišića i obnovljena oznaka „zona škole“ kod OŠ „Desanka Maksimović“ u naselju 9. Maj.

U planu je obnova oznaka „zona škole“ u Knjaževačkoj ulici kod OŠ „Čegar“, „Njegoševa“ i „Mika Antić“, kao i ulicama Jug Bogdanova i Ratko Vukićević. Na isti način biće obeležena i „zona škole“ u ulici Aleksandra Medvedeva.

Pešački prelazi koji su van centra grada ili se manje koriste i dalje će se obeležavati uobičajnim bojama.

Komentari
0
Pošalji komentar
Jav dcv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: