Darko Bulatović i Miloš Banđur obišli radove na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina i Rovče: Sve ide po planu, Cumtobel se otvara 28. septembra!

Izvor: Niški portal | 10-Sep-2018 | 17:50

Radovi na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina, koji su vezani i za otvaranje fabrike Cumtobel na prostoru nekadašnjeg Vinogradarskog instituta, u punom su jeku i biće završeni do 28. septembra, kada će fabrika biti zvanično otvorena.

Ove radove, kao i budući sportski kompleks Rovče, danas su obišli gradonačelnik Niša Darko Bulatović i njegov zamenik Miloš Banđur.

-Zbog toga smo tu, i bićemo svakoga dana ako treba, kako bi smo pratili dinamiku i pomagali u otklanjanju eventualnih problema, jer Ugovor mora da se ispoštuje, i svi radovi moraju biti okončani na vreme, rekao je Bulatović i dodao da iako problema ima, pre svega, sa podzemnim vodovima, sve se u hodu otklanja, preprojektuje i radovi se nastavljaju.

I zamenik gradonačelnika Miloš Banđur smatra da je ovo jedan od najvažnijih projekata u gradu.

-Nišlije će vrlo brzo dobiti dve nove fabrike sa više od 2000 novih radnih mesta, ali i moderniji bulevar, kružne tokove, biciklističku i pešačku stazu, što sve čini da je Niš jedno veliko gradilište, istakao je on.

Kada je Rovče u pitanju, tu su u toku završni radovi. Trenutno se postavlja podloga od tartana na terenima za male sportove. Uređene su i svlačionice ispod tribina, a trenutno se radi i na uređenju pešačkih staza i osvetljenju.

Kako je rekao Bulatović, ovo je investicija koja će značajno unaprediti sportske sadržaje Niša, a prostor koji je do pre samo šest meseci bio smetlište i ruglo pretvoriti u jedan od najlepših delova grada, što drevna niška Tvrđava i njena okolina i treba da budu.

Miloš Banđur je podsetio da je ovo samo završetak prve faze obimnog projekta revitalizacije niške Tvrđave koji finansira Ministarstvo trgovine i turizma. Prva faza uključivala je sređivanje Letnje pozornice, staza iznad nje i Rovčeta, dok će se u narednoj fazi raditi na uređenju bedema i unutrašnjosti Tvrđave, što će doprineti da ovaj drevni spomenik postane prepoznatljiv simbol Niša i mesto koje će privlačiti turiste iz celog sveta.

Komentari
0
Pošalji komentar
Rte sGx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: