“Dečiji fest” u OŠ “Stefan Nemanja”

Izvor: Niški portal | 08-Oct-2018 | 16:03

U okviru obeležavanja Dečije nedelje u Nišu će po drugi put biti organizovan „Dečiji fest“ u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja” 8. i 9. oktobra sa početkom od 16 časova.

Ovim povodom gradska većnica Tijana Đorđević Ilić primila je u Gradskoj kući goste ove manifestacije iz mesta Gradiška u Republici Srpskoj, gde se tradicionlano organizuje Festival dece sa mentalnim invaliditetom i gde je ove godine boravila delegacija dece iz Niša. Gosti grada Niša su Dragoslav Šinik, Dejan Subotić i Gordan Popović, ljudi koji su kroz aktivnosti  organizacija uključeni u rad sa decom sa posebnim potrebama u Gradiški.

Dečiji festival organizuje Udruženje Mladi kreativci-Rastemo u partnerstvu sa Udruženjem osoba sa mentalnim invaliditetom.

Ideja je da se ovakvom manifestacijom skrene pažnja javnosti na decu i mlade, na potrebe, obaveze i prava dece i mladih u porodici, društvu, lokalnoj zajednici, da odrastaju u što boljim uslovima, da imaju jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Decu očekuje bogat program sa puno iznenađenja. Biće tu kviz znanja-takmičenje osnovnih šklola Stefan Nemanja i Bubanjski heroji, predstava Trapava klovnovska žurka i još mnogo iznenađenja. Ono što će sigurno decu oduševiti su štulaši, koji zbog ovog Festivala dolaze iz Beograda.

Komentari
0
Pošalji komentar
hdl 9n8
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: