Đoković u Medoševcu dočekan ovacijama

Izvor: Niški portal | 31-Jan-2017 | 11:46

Veliki broj meštana dočekao je najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u Medoševcu.  Đoković je obišao školu „Milan Rakić“, za čiju rekonstrukciju je njegova fondacija izdvojila 7,7 milona dinara.

Inače, u dvorištu škole Đokovića su dočekali tradicionalno, pogača i so, a on je okupljenima mahao i slao poljupce.

Za potrebe vrtića rekonstruisan je deo OŠ „Milan Rakić“. Za više od 100 mališana, uzrasta od tri do šest godina, renovirane su tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti. Ukupna vrendost donacije je 7,7 miliona dinara.

„Fondaciji i meni lično uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative građana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva,  prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog deteta“, izjavio je Novak Đoković, osnivač i predsednik Novak Đoković fondacije.

Nakon dodatnih pregovora, Fondacija je obezbedila i sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara i to za spoljašnje radove. Oni će uključiti sređivanje fasade, zatvaranje i zastakljivanje spoljnih ulaza u objekat kako bi se obezbedili svi uslovi za dobijanje energetskog pasoša objekta, kao i postavljanje rampe za lica sa invaliditetom na ulazu u objekat.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš je obezbedio dodatna sredstva u iznosu od tri miliona dinara.

Ova donacija biće realizovana zahvaljujući konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/2016, koja svake godine poziva sve one koji žele da prijave svoje projekte, u cilju da se najmlađima u Srbiji osiguraju što bolji uslovi odrastanja i obrazovanja. Budući vrtić u Medoševcu ujedinio je mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu, kao pravi primer dobre prakse unapređenja uslova u jednoj zajednici.

Da podsetimo, ugovor o donaciji koja obuhvata adaptaciju i rekonstrukciju 250 kvadratnih metara stare zgrade Osnovne škole “Milan Rakić” u Medoševcu, potpisan je u Nišu krajem decembra 2016. godine između predstavnika Novak Đoković fondacije, Grada Niša i Predškolske ustanove “Pčelica”.  

 

Komentari
0
Pošalji komentar
X6e rRp
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: