Domaće njoke

Izvor: Niški portal | 25-Apr-2020 | 16:34

SASTAV:

  • 2 jaja
  • 4 srednja krompira
  • 50g maslac
  • 200g brašna
  • 50g parmezana
  • 1 kašičica soli

 

PRIPREMA:

Skuvajte krompir u ljusci. Ostavite da se prohladi, a zatim ga oljuštite i ispasirajte kao za krompir pire. U krompir dodajte jaja, maslac i brašno. Posolite i dobro izmešajte testo. Kad se testo pomeša, razvaljajte ga u oblik kobasice. Zatim izrežite testo na valjke dužine 3 cm. Njoke skuvajte u slanoj vodi. Kad njoka ispliva na površinu, uklonite je kašikom i stavite u činiju. Pre serviranja njoke pospite parmezanom i poslužite. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
Gfr oHT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: