„Drainčevi susreti pesnika" počinju danas, ministar kulture specijalni gost

Izvor: Niški portal | 26-Aug-2019 | 07:34

Ova godina je izuzetno važna za grad Prokuplje i srpsku kulturu uopšte, jer se u njoj obeležava 120 godina od rođenja najvećeg topličkog velikana srpskog pesništva Rada Drainca i 50 godina književne manifestacije, koja je po njemu dobila ime „Drainčevi susreti pesnika".

Tim povodom je Narodna biblioteka „Rade Drainac" pripremila veoma bogat i sadržajan program, koji će početi u ponedeljak 26. avgusta u Nišu i završiti se 30. ovog meseca u Prokuplju.

-Pozivam naše sugrađene da budu deo ove velike i važne manifestacije i prisustvuju brojnim interesantnim sadržajima, koje smo pripremili za sve poštovaoce Drainčevog dela. Ove jubilarne godine, otvorićemo i Spomen sobu Draincu i na svečanoj akademiji uručiti plakete i zahvalnice pojedincima, koji su podržavali i pomagali našu manifestaciju, kakvu ima mali broj gradova u Srbiji, rekao je na konferenciji za novinare direktor prokupačke Biblioteke Dragan Ognjanović, najavljujući početak „Drainčevih susreta pesnika" u ponedeljak.

U okviru manifestacije, u sredu 27.avgusta u Prokuplju će boraviti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević koji će govoriti kao specijalni gost manifestacije „Drainčevi susreti pesnika" .

Komentari
0
Pošalji komentar
HqA bLx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: