Drugi pišu: U ZEMLJI ČUDESA (Kazni me, kazni)

Izvor: Niški portal | 27-Nov-2018 | 23:28

nastavak...

U Zemlji čudesa

 

Autor teksta: Čovek iza ogledala
 
U ZEMLJI ČUDESA ( Kazni me, kazni...)
 

Putešestvije "Wonderlendom" nastavljam uz pratnju Benija, momka potpuno sede kose, sitnih pronicljivih očiju, koji je pričao 200 na sat, a isto takvom brzinom se i kretao. BIG BOSS je ostala da urla, krešti i psuje vozača koji je s merakom otpijao gutljaje prve jutarnje kafe.

Prizor koji me sačekao u prvoj prostoriji bio je baš onako "bizaran". Žena španske lepote, sedela je za mašinom, glasno se smejući, dok je neverovatno mršav momak, skoro providan, crtao Čiča Glišu po gipsu na njenoj podkolenici. Vesna i Kosta - procedi Beni.

Prolazeći kroz hodnik osetih jak miris "Raid-a". Debela gospođa u muškim patikama (bar 3 broja većim) kao stari poljoprivredni avion, zapraškivala je leteće objekte iznad nas. Bila je to Varadinka. Ostalo joj još mesec dana do penzije. Drma je Alchajmer pa radi neke periferne poslove. U šolju kafe sa natpisom "DR" upravo je upala ogromna, ošamućena muva. Pokretom crva (slow motion) lik prinosi istu šoljicu ustima. Spušta je još sporije. Nastavlja sa presipanjem nekakvih šrafova iz ruke u ruku.

"E, a ovo je Zvonko", čuh Benija koji je sve vreme imao nešto u zubima, nalik na plastičnu kašičicu ili čačkalicu. On je zadužen za fizičke aktivnosti radnika, inače gazdin lični trener. Lik me, oprosti Bože, podsetio na "Zvonka (Zvonara) Bogorodičine Crkve".

Otvarajući vrata sledeće prostorije uši mi zapara rezak glas: "Kazni me, kazni, ako oči lažu...". Preda mnom je bila duga, plava kosa, do ispod stražnjice. Estradna umetnica se okrete i pokazujući svoj zlatni zub (trojka) predstavi: "Dželjana! Zvezda Granda"! Devojčica pored nje promrmlja: "Grand Šampionka". Dželjana nanulom pogodi dete posred čela. Mala zajauka.

 - Jel njena mala, upitah Benija.
 - Ma jok, to ti je ćerka od Ciganovića. Ovde je zapošljena cela porodica, ali je uvek troje, od četvoro, na bolovanju".
 
 

Ponovo jak, oštar miris, upio mi se u sve pore dok smo išli dalje.

"Smoriflame ili Blavon?!? I jedan i drugi katalog bili su na stolu ispred žene sa potpunim MAKE UP-om. Kad nas je ugledala, prekrstila je noge u stilu Šeron Stoun (Niske strasti). "Mmmm... Najzad PRAVI muškarac, a ne ova balavurdija. Je si li oženjen, ŠEĆERU?"

Dok sam se pitao kada će kraj ovog RIJALITIJA... ispred nas se pojavi čovečuljak: "Jel ga vodiš kod starke, a?"
Beni prošapta: "Bora ložač - sve vidi i sve zna".

A meni je baš zaličio na Splintera... samo su mu falile Nindža kornjače... Nastavio je da nas prati, krijući se iza stubova.

Dragica i Blagica, sredovečne žene u plavim, pocepanim "borosanama", bile su zatrpane poslom. U suterenu, bez dnevne svetlosti, na svojim su potuljenim leđima  nosile dobar deo firme.

 - Evo nama pomoći, radosno uskliknu Dragica. Jel si i ti po nekoj kazni ovde ili se samo nisi dopao Gaborki?
 - Dosta ti... zbog tebe uvek nagrabusimo! Ko te bre vukao za jezik da na Gaborkino kukumavčenje, da joj papriku uništila pepelnica, prokomentarišeš „SUPER“?

 - Kolega, jel i ti imaš Višu ili možda fakultet? Ovde, kao i u celoj nam majčici Srbiji, što god si prostiji i neobrazovaniji, na višem si položaju! Stojka ima "Krojački kurs", a Gabrijela "4 razreda Osnovne" pa nam šefuju"!

Znači, trebalo je lepo da završim "osmoljetku" pa da me Bog vidi.
Sve pročitane knjige, sve moje petice, OVDE nemaju značaja.
I zašto su me vaspitavali roditelji i nastavnici? Pa,mogla je ULICA BRE!!!
Da li je bilo sve pogrešno i uzalud?
I zašto smo kažnjeni mi jadni, mali Titovi pioniri?
 
    
 
kraj

 

Komentari
0
Pošalji komentar
BWK ycg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: