Drugi pišu: U ZEMLJI ČUDESA (Svetlo na kraju tunela)

Izvor: Niški portal | 08-Dec-2018 | 13:21

nastavak trilogije U zemlji čudesa...

Autor teksta: Čovek iza ogledala
 
U ZEMLJI ČUDESA (Svetlo na kraju tunela)

 

Proslava 50 godina postojanja "Vonderlenda" upriličena je u eminentnom restoranu "Dedina koliba".

Mesec dana se po kuloarima firme ispredala priča o neverovatnim nagradama za najbolje radnike. 100 000 u kešu, spavaća soba "Jovana", Sony play station, 3 metra drva... Gabrijela i Stojka su bile potpuno sigurne u svoju pobedu.

"Premija je moja, fali mi još jedan plastenik za krastavci i pumpa za navodnjavanje. Sto iljadarke su moje bre. Ima si turim pločice u celu kuću. Gledala sam kako se to radi u Vlaški kraj".

Za "Noć Pobede", Gabi je poželela da izgleda glamurozno. Porno cipele, 3 broja veće, mikro fiber haljina kaki boje i bundica iz kolekcije jesen-zima 1978/1979. Nezadovoljna frizurom koju joj je na brzaka "sklepao" majstor Trta, setila se šešira pokojnog svekra.

"Da! To je to! Kad se popnem na podijum da primim nagradu, svi će da presvisnu od muke". Likovala je šefica.

Stojka se odlučila za svedeniju varijantu. Smaragdno zeleno "streč" aljinče koje joj je jedva pokrivalo njen najjači adut...guzu. Salonke "15"-ice, make up kod "Sani Armani" iz Berbatova...sve u "full-u".

Njih dve su, iako na izgled velike prijateljice, ustvari bile ljute rivalke i da se kojim slučajem dodeljivao "Oskar (glumački)" bila bi mrtva trka izmedju njih.

I baš kao na nekoj svetskoj dodeli nagrada (na trenutak sam bio teleportovan u "Kan" npr) blatnjavim puteljkom do restorana, izlazi iz "Yuga 45" ,nasmejana frau Gabriella, pokazujući požutele zube od lošeg duvana. Hod pijane gazele, saplićući se o sopstvene noge svojim stavom pobednice, prisutnima je stavila do znanja "WHO IS THE BOSS"!!!

A onda se pojavila ONA, niko nije primetio čime je došla, ali su svi zanemeli. "Petnaestice" su se urotile protiv nje, upadale su u kaljugu do kraja, borila se kao lavica, gazila napred, spuštajući ručicama haljinu koja je otkrivala bukvalno sve. I umesto da joj neko pritrči i pripomogne, svi su stajali kao ukopani (u blato ispred birtije).

Najbolje drugarice, tj. ljute protivnice, sele su za sto pored podijuma sa kog će za par sati biti proglašeni dobitnici. Ubrzo je došao "trenutak istine". Muzika "TUŠ"... 

Gazdin govor je bio kratak:

"Odlučili smo da za celokupan rad, zalaganje, odnos prema poslu i kolegama, nagradimo 2 osobe...hmm... ženskog pola".

Stojka i Gabi su ustale, kao zapete puške, a onda je salom počelo da odzvanja "Dragica i Blagica",

"Dragica i Blagica"...

Tajac. Muk. Tišina.

"Starke" kako su ih zlobnici iz kolektiva prozvali, stidljivo su ustale sa svojih stolica u mračnom uglu pored toaleta i krenule ka podijumu. Dragica u "Rudnikovoj" košulji držeći se čvrsto za Blagičin second hand "kompletić", popela se na improvizovanu binu.

Koverte sa novčanicama bile su u nihovim rukama. Plakale su. Aplauz su dobile samo od mene. Srdačni, jak, da su mi dlanovi brideli. Gaborka i Stojka su bile u klinču. Pramen "ispošnjene" Gabine kose bio je u Stojkinim rukama. Vrištale su jedna na drugu.

"Kurvetino raspala, sve će tvoj muž da sazna. Na Fejs ću da mu prosledim klipovi".

Odneli su ih bukvalno sa proslave. Nisu se više pojavile. Priča se da se Gabi šlogirala, da je "udarilo u jezik". Pre toga je uspela da se osveti Stojki. Njen suprug je bio nemilosrdan . Zatvorio je u kuću negde na nekoj planini. Samu, daleko od muških pogleda.

Nakon 50 godišnjice, firmu su napustili mnogi. Neki nezadovoljni dodelom nagrada, neki solidarišući se sa šeficama. Na mesto Gabrijele, došla je Kristina, vredna pametna devojka ali sa vrlo kratkim fitiljem. Mnogima je momentalno postala trn u oku. Ipak, u firmi se mnogo lakše disalo, došlo je još mladih ljudi, iskrenih, školovanih i pozitivnih.

Polako smo postajali jedna velika srećna porodica.

Ima nade za nas, postoji svetlo na kraju tunela, samo treba biti strpljiv.

Istina ispliva i pobedi.

Kad tad...

 

KRAJ

  Kazni me, kazni...  Svetlo na kraju tunela

 

Komentari
0
Pošalji komentar
l08 J4K
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: