Festival evropskog filma od 4. od 6. jula u Oficirskom domu

Izvor: Niški portal | 26-Jun-2019 | 09:04

Ove godine Festival evropskog filma gostuje osmi put u okviru turneje po gradovima širom Srbije. Niš će biti četvrta stanica festivalskog karavana koji će se održati od 4. do 6. jula u Oficirskom domu. U tom periodu biće prikazano ukupno šest filmova evropske produkcije. Prvi film, špansko ostvarenje „Ćutanje drugih“ zvanično otvara festival 4. jula od 20:30h. 

Publika u Nišu imaće priliku da uživa u evropskim filmovima tokom tri dana festivala. Svake večeri na programu će biti po dva filma, u terminima od 20:30h i 22:30h. Sve projekcije su na otvorenom, u bašti Oficirskog doma u Nišu. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, filmovi će biti prikazani u sali Oficirskog doma. Ulaz je kao i svake godine, besplatan u svim gradovima.

“Festival evropskog filma donosi najnovija evropska filmska ostvarenja u bašte, bioskope na otvorenom, EUteka biblioteke i kulturne centre širom Srbije. Do kraja avgusta, putujući Festival evropskog filma gostuje u devet gradova sa šest filmova, a nakon toga će biti uključen još veći broj filmova najbolje evropske produkcije, koje će srpska publika biti u prilici da vidi tokom jeseni,” ističu organizatori.

Festival je ove godine svečano otvoren u Vranju, u Javnoj biblioteci EUteka mreže “Bora Stanković“ 3. juna, kada je zvanično krenula turneja. 

Nakon Vranja, festival je gostovao u Leskovcu, trenutno je u Šapcu (Kulturni centar, 24-29. jun), a nakon Niša (Oficirski dom, 4-6. jul) turneja se nastavlja odlaskom u Novi Sad (Brod teatar, 8-13. jul), Kragujevac (Kulturni centar, 15-20. jul), Ćićevac (Biblioteka, 23-28. jul), Smederevo (Dunavski park, 1-10. avgust) i Zemun (Veliki trg, 18-23. avgust)

Festival evropskog filma deo je kampanje #EUzaTEBE, kojom se građanima i građankama približavaju vrednosti Evropske unije. Festival u Nišu organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i EU info mreža u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, u saradnji sa Niškim kulturnim centrom i Media i reform centrom. 

Komentari
0
Pošalji komentar
8ju vk7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: