Film "Južni vetar" i veliki aplauz niške publike

Izvor: Niški portal & FoNet | 26-Aug-2018 | 22:19

Na prepunoj Letnjoj pozornici je sinoć pretpremijerno prikazan novi film Miloša Avramovića "Južni vetar", kriminalistički triler.

 

www.filmskisusreti.rs

 

www.filmskisusreti.rs

 

 

Oko 4000 prisutnih je pozdravilo glumce Miloša Bikovića, Miodraga Radonjića i Miloša Timotijevića, a publici su se poklonili i Dragan Bjelogrlić, Jovana Stojiljković, Srđan Žika Todorović, Miloš Petrović, gost iz Bugarske Ivaylo Zahariev, kao i režiser Miloš Avramović.

"Film je inspirisan devedesetim, ali je nastao kao želja da se spoji iskustvo i ovakav žanr koji svi volimo da gledamo. Ovakav žanr je vrlo teško snimati, jer nemamo baš veliku tradiciju. Film obiluje scenama koje su karakteristične za ovakav tip filma, za priču koja govori o lošim odlukama, ali i dobrim namerama", rekao je Miloš Avramović.

On je najavio da će uskoro početi da se snima i serija, koja će biti nastavak filma.

 

www.filmskisusreti.rs

 

 

Glumac Miloš Biković izjavio da je svakom glumcu san da igra različite uloge.

"Čim sam pričitao scenario, bila mi je velika čast kad sam prošao na kastingu. Takođe, posle ovoliko godina poznavanja, bilo mi je posebno zadovoljstvo da delim kadar sa Draganom Bjelogrlićem".

Prema rečima glumca Dragana Bjelogrlića, posle mnogo godina suše, konačno imamo nešto što će malo protresti stvari i film sa velikim autorskim pečatom, koji će napraviti veliki uspeh u bioskopima.

Podsetio se scene koju je igrao sa pokojnim kolegom Nebojšom Glogovcem i ispričao da je scena na kraju filma, zapravo poslednja koju je Glogovac snimio.

Istovremeno, to je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
EOK epG
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: