Francuski ulični umetnici nastupaju na “KreNI” konferenciji

Izvor: Niški portal | 03-Sep-2019 | 07:49

Kako izgledaju performansi francuskih „street art“ umetnika zainteresovani mogu da vide 12. septembra od 19h u kafiću „Hush Hush“ (Generala Tranijea 18a, Niš), kada će se održati događaj „KreNI à la française“, tokom koga ćemo se upoznati temom i zemljom domaćinom pete KreNI konferencije.

Iz Pariza dolaze dvoje umetnika koji će tokom večeri na panelima oslikavati svoje viđenje „zelenog grada“:

Ami Imaginaire je street art umetnica čiji se stil odlikuje bogatim koloritom, divljim paternima i svedenim životinjskim oblicima. Njeni radovi se diskretno pojavljuju na marginama urbanih pejzaža i mame pogled i maštu skrećući često pažnju na teme ljudsko-životinjskih odnosa, čovekovog odnosa prema prirodi i ugroženim životinjskim vrstama. 

Polar Bear, tehnikom klasičnog šablona-stencila u minimum 6 slojeva, uspeva da obradi i u ulični kontekst uspešno smesti ikoničke reference iz popularne kulture, istorije umetnosti, ali i da pošalje alarmantne poruke svetu o održivim načinima tretiranja životne sredine. 

Za posetioce događaja obezbeđeno je piće dobrodošlice.

Projekat Street Art Rezidenture realizuje se ove godine kroz partnerstvo Udruženja Elektrika i Francuskog Instituta, uz podršku Ministarstva Kulture Republike Srbije, Austrijskog Kulturnog Foruma, Fondacije EPK 2021 Novi Sad i EUNIC Artist in Residence programa. 

KreNI konferencija je najveća konferencija kreativnih industrija na jugoistoku Srbije koja se peti put održava u Nišu. Mladi kreativni ljudi radiće sa najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu. 

Događaj „KreNI a la Francaise“ organizuju Francuski institut u Nišu i Mladi ambasadori.

Komentari
0
Pošalji komentar
CkP 3qr
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: