Glavni odbor SNS jednoglasno za Vučića

Izvor: N1 | 17-Feb-2017 | 19:28

Glavni odbor Srpske napredne stranke jednoglasno je glasao da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika na izborima.

U holu Centra tokom sednice Glavnog odbora okupio se veliki broj građana u majicama s likom Vučića i sa zastavama Srpske napredne stranke.

  

   foto: N1

Novinarima je omogućeno da prate sednicu Glavnog odbora tek kada je u centar Sava stigao lider SNS, premijer Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je saopštio da je odlučio da prihvati kandidaturu za predsednika Srbije "jer čvrsto verujem da su ovoj zemlji potrebni rad, investicije, nove bolnice, budućnost".

Potpredsednik SNS Miloš Vučević je predsedavao sednicom.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Marija Obradović je uoči odluke Glavnog odbora za televiziju Prva kazala da bi sve osim Vučićeve kandidature za predsednika Srbije, bilo "avantura".

SNS je saopštio da je svih 185 opštinskih i gradskih odbora podržalo predsedničku kandidaturu Vučića. To su učinili i svi Gradski odbori u Beogradu.

Predsedništvo SNS je u utorak 14. februara odlučilo, jednoglasno, da kandidat te stranke bude njem lider - Aleksandar Vučić.

U sredu, 15. februara N1 je došla do saznanja da je Tomislav Nikolić doneo odluku da se ponovo kandiduje i na predstojećim predsedničkim izborima.

N1 je takođe došao do potvrde da je aktuelni predsednik Tomislav Nikolić poslao u utorak pismo premijeru i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću u kom je od njega zatražio da mu dodeli mesto lidera SNS i predsednika Vlade Srbije u zamenu za podršku na izborima.

"I dalje čekam dogovor s Vučićem", izjavio Nikolić za Kurir.

izvor vesti: N1

foto: REUTERS/Marko Đurica

Komentari
0
Pošalji komentar
ycZ XVo
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: