Gradonačelnik razgovarao sa meštanima Berbatova i Vukmanova

Izvor: Niški portal | 02-Jul-2018 | 14:58

Gradonačelnik Darko Bulatović, predstavnici EPS-a, gradske opštine Palilula, Direkcije za izgradnju grada, JKP Naisus, JKP Mediana, JKP Parking servis i Sekretarijata za poljoprivredu posetili su tokom vikenda Berbatovo i Vukmanovo. Sa meštanima su razgovarali o problemima u selima i tome kako te probleme rešavati.

Foto: ni.rs

Višegodišnji problemi koje su meštani izneli odnose se najviše na vodu, loše puteve, kanalizaciju, osvetljenje i odvoz smeća. Kako su i sami rekli, spremni su da učestvuju u njihovom rešavanju.

Kako su, sa druge strane, rekli nadležni iz Grada, uz rad saveta građana i finansijsku pomoć Grada lakše će se doći do rešenja višegodišnjih muka meštana. Gradonačelnik je istakao da će u budžetu za narednu godinu biti tri puta više sredstava za Program izgradnje i komunalnog uređenja  i da će to stvoriti uslove da se mnogo više i radi na obezbeđivanju boljih uslova za život bez obzira da li je u pitanju gradsko ili prigradsko područje.

Foto: ni.rs

Predstavnici Elektroprivrede najavili su početak radova na zameni stubova i provodnika na 10 KV dalekovodu od Gabrovca do Vukmanova, što bi, kada radovi budu završeni, što se očekuje do kraja letnje sezone, trebalo da ovom selu, ali i susednom Berbatovu omogući mnogo stabilnije i urednije snabdevanje električnom energijom.

Ove nedelje počeće i sanacija kolovoza i udarnih rupa na putu do Vukmanova i Berbatova, košenje trave i rastinja duž puta i u samim selima, kao i zamena uličnog osvetljenja.

Slični sastanci biće održani i sa meštanima ostalih naselja i sela na teritoriji Niša kako bi se uočeni problemi našli u planu za narednu godinu i konačno rešili, istakli su nadležni.

Komentari
0
Pošalji komentar
5su cEy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: