Humanitarna akcija za prikupljanje odeće u Centru “Mara”

Izvor: Niški portal | 24-Jan-2019 | 11:31

U Centru “Mara u toku je realizacija humanitarnog pojekta oslikavanja murala kao i prikupljanje garderobe za štićenike pomenute institucije. Svi zainteresovani građani dobre volje mogu učestvovati doniranjem odeće do subote 26. januara u 12 časova.

U svetlu trenutnih dešavanja u našem gradu na polju organizovanja humanitarnih akcija kao što je Svetosavski bal gde će prikupljeni dobrovoljni prilozi biti iskorišćeni za opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju "Mara", svi građani Niša se pozivaju da donacijom neoštećene, čiste garderobe učestvuju u još jednoj akciji za pomenutu instituciju.


Naime, u "Mari" je u toku projekat oslikavanja murala od strane dveju umetnica, Milice Kostić i Jelene Krstić, sa ciljem oplemenjivanja novih prostorija u kojima štićenici centra svakodnevno borave, a ovaj predivan projekat će upotpuniti i humanitarna akcija koju su pomenute umetnice osmislile. Sličan projekat uspešno je realizovan u Domu "Duško Radović" gde štićenici Doma uživaju u oslikanim prostorijama, a kako umetnice navode, ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Mladih ambasadora, Resurs Centra - Niš, kao i grada Niša koji je ovaj projekat podržao i finansirao.


"Našem gradu su neophodni osvešćeni mladi ljudi koji kreativnim projektima i humanitarnim radom mogu da probude ovo uspavano društvo", navodi Milica.

Svi zainteresovani garderobu mogu dostaviti osoblju u centru "Mara" radnim danima do 16 časova i u subotu 26.januara do 12 časova, kada će mural biti otkriven za javnost, a u njemu će svakodnevno moći da uživaju štićenici centra "Mara".

Komentari
0
Pošalji komentar
ecx zLf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: