Humanitarni koncert u centru grada za Aleksandra

Izvor: Niški portal | 08-Jun-2018 | 17:11

U subotu 9. juna u 20 sati na Trgu kralja Milana biće održan koncert ''Pop-rok muzičari za Bambija''.

Mladi niški muzičari će se okupiti i svirati kako bi prikupili pomoć za Aleksandra Nikolića Bambija (27) koji boluje od akutne mijeloidne leukemije.

Sav prikupljen novac sa koncerta biće uplaćen na račun namenjen Aleksandru preko Fondacije Budi human - Aleksandar Šapić.

Foto: Budi human

Aleksandar je rođen 05.09.1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala.

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja.

Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali su Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć.

Pomozimo Aleksandru! Upišimo 499 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Računi:

Dinarski: 160-503253-25
Devizni: 00-540-0002670.3
IBAN broj: RS35160005400002670313
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Novac za njegovo lečenje može se dati i u Obrenovićevoj ulici u Banci dobročinstva, a 11. juna Narodno pozorište će se priključiti akciji za pomoć mladom novinaru, tako što će u foajeu biti postavljena kutija za doborovoljni prilog, kada će se održati predstava ''Život je kabare'' i tako obeležiti kraj sezone.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
SWU 4Q9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: