Ivan i Miroslav nas PROLEĆNOM AKCIJOM pozivaju da sakupimo smeće na delu šetališta pored Nišave

Izvor: Niški portal | 30-Mar-2019 | 11:29

PROLEĆNA AKCIJA - "Recimo NE zagađenju životne sredine! Učinimo ovaj grad malo prijatnijim za život".

Ivan i Miroslav pozivaju SVE NAS da se priključimo akciji sakupljanja smeća i čišćenja šetališta pored Nišave, od Durlanskog mosta, kroz Duvanište, prema Donjoj Vrežini.

Organizacija i inicijativa pokrenute su od strane Ivana Dimitrijevića i Miroslava Pavića, a motivi su jasni i korisni, kako kaže Ivan. 

Krenuće se u 10 sati, 31. marta, u nedelju, od mobilijara ispod Gazprom pumpe kod Durlanskog mosta.

Pre nekoliko dana šetali su pored Nišave i videli su koliko je okolina prljava. Tada su rešili da krenu u još jednu šetnju i da to isto smeće sakupe, navodi Ivan i poručuje svima nama da im se priključimo.

 

Durlanski most i početak predmetne lokacije

 

 

U nastavku možete pročitati njihovu PROLEĆNU AKCIJU objavljenu na društvenoj mreži Facebook.

 

Prolećna akcija (link)

"Dolaskom proleća i poboljšanjem vremenskih prilika, sve više vremena provodimo van svojih domova u šetnjama. Ali umesto da uživamo u lepoti parkova, do izražaja dolazi smeće koje nas okružuje. Šetališe uz Nišavu kod Duvaništa, od Durlanskog mosta prema Donjoj Vrežini, jedno je od najlepših dela prirode. Trebamo biti srećni što u samom gradu imamo jednu takvu oazu. Međutim, pored same reke je previše đubreta koje se očigledno tu skupljalo duži vremenski period.

Zbog toga smo dogovorili jednu nedeljnu šetnju sa akcijom priklupljanja smeća. Pozivamo sve koji imaju vremena i volje da učine nešto za svoju okolinu, da nam se pridruže. Krenućemo u 10 sati od mobilijara ispod Gazprom pumpe kod Durlanskog mosta. Takođe pozovite i vaše prijatelje.

Ko nije u mogućnosti da dođe pored Nišave, neka bar pokupi nešto u svojoj ulici, obližnjem parkiću, školskom dvorištu, ili dvorištu nekog vrtića.

Recimo NE zagađenju životne sredine! Učinimo ovaj grad malo prijatnijim za život."

Komentari
0
Pošalji komentar
KIg 3lM
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: