Izbori 2016. – Na ponovljenom glasanju novi dobitnici i novi gubitnici

Izvor: D.P. | 01-May-2016 | 10:30

SNS u Skupštini grada Niša izgubio dva odbornička mesta, Koaliciji „Niš-moj grad“ sa osam pala na sedam odbornika, a cenzus prešla Grupa građana „Iskreno za Niš – Momir Stojanović“, koja je time dobila mesto u Gradskom parlamentu sa tri odbornika

Posle ponovljenih izbora na 20 biračkih mesta u Nišu tokom jučerašnjeg dana došlo je do značajnje promene odnosa u niškoj Skupštini grada, izjavila je predsednica Gradske izborne komisije Jelena Žarić Kovačević na osnovu preliminarnih, ali skoro konačnih rezultat jer se čeka na zapisnik sa samo još jednog manjeg biračkog mesta kako bi biili utvrđeni ukupni rezultati glasanja. 


Isto je rekao i šef izbornog štaba Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Niša Zoran Perišić, prema čijim je rečima nakon ponovljenih izbora cenzus je prešlo osam stranaka, odnosno jedna više nego posle glasanja. 24.aprila kada je odbornike u Gradskom parlamentu osvojilo sedam poltičkih organizacija. 

Izborna lista "Iskreno za Niš - general Moma Stojanović" prešla je cenzus i osvojila tri odbornička mandata", rekao je Perišić. On je rekao da će nakon ponovljenih izbora, SNS u Nišu imati 28 umesto 30 odborničkih mandata, kao I da je Socijalistička partija Srbije zadržala osam mandata. Opozicija okupljena oko liste "Niš- moj grad" sada ima sedam mandata i izgubila je jedan, a Srpska radikalna stranka zadržala je pet mandata. 

Na osnovu preliminarnih rezultata ponovljenog glasanja rečeno je da je lista DSS-Dveri povećala broj mandata sa tri na četiri, a lista "Dosta je bilo" Saše Radulovića osvojila je pet mandata. Ruska stranka zadržala je jedan odbornički mandate. 
Skupština grada Niša ima 61 odbornika.

Komentari
0
Pošalji komentar
W1A 5he
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: