Izgradnja Južnog kolektora u toku, radi se i noću

Izvor: Niški portal | 17-Apr-2018 | 12:20

Kraj višedecenijskim problemima sa poplavama u zoni kod Kliničkog centra, stadiona i hale konačno će doći izgradnjom dela Južnog kolektora koja je u toku. Kako bi se što pre normalizovao saobraćaj kod Palilulske rampe i ulica oko nje, radi se do kasnih večernjih sati.

Foto: JKP Naissus

Radovi na Južnom kanalizacionom kolektoru se nastavljaju pojačanom dinamikom i u dve smene kako bi se obavili predviđeni poslovi u što kraćem roku i oslobodila raskrsnica za saobraćaj na Palilulskoj rampi. Do sada je izgrađeno 48 metara cevi, unutrašnjeg prečnika ID 1600mm i montirana šahta RŠ2. 

Raskrsnica je zatvorena za saobraćaj 16. aprila i trebalo je da prema rešenju o regulaciji saobraćaja ostane tako do 25. maja ove godine. Ipak, posebnim naporima izvođač radova JKP "Naissus" će od srede 18. aprila osloboditi za saobraćaj ulice: Hajduk Veljkovu, Vojvode Gojka i Božidarčevu. Zatvorena ostaje jedino Episkopska od Palilulske rampe do semafora na raskrsnici kod crkve Sveti Nikola.

Foto: JKP Naissus

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je radove.

''Neophodno je da Južni kolektor priključimo i završimo ovu deonicu. Njega povezujemo sa EI kolektorom, kod stadiona "Železničar", gde Južni kolektor prelazi sa druge strane pruge i na taj način rešavamo decenijske probleme koje smo imali sa plavljenjem prostora oko Kliničkog centra, stadiona "Čair", prolaza u Zetskoj ulici, kao i u celoj ulici, stambenim objektima u okolini ulice Sestre Baković, tako da će građani u tom delu grada ovim konačnim rešenjem moći da odahnu i da nemaju više straha od poplave'', rekao je Bulatović.


Direktor JKP "Naissus" Igor Vučić je pohvalio požrtvovanje svojih ljudi.

''Radove izvodi JKP "Naissus" i vrednost radova je nešto više od 13 miliona dinara. Javno komunalno preduzeće ''Naissus'' kao odgovorni izvođač radova, angažovalo je mehanizaciju i ljudstvo u punom kapacitetu, kako bi što pre izveli ove radove na postavljanju ovog dela kolektora. Zadata dužina je 33 metra, koja se postavlja na raskrsnici u visini Palilulske rampe, a ukupna deonica je 142 metra. Za ovaj zadatak je angažovano dodatno ljudstvo kako bi u otežanim vremenskim uslovima jer pada kiša, uspeli da iznesemo ovaj posao na najbolji mogući način i u što kraćem roku'', kazao je Vučić.
 

Predviđeni rok za završetak radova je 90 dana. Ugovor je sačinjen između Grada Niša i Javno komunalnog preduzeća ''Naissus'' za obavljanje radova na izgradnji dela Južnog kanalizacionog kolektora u dužini od 142 m, od ukupno projektovane dužine 410 metara. Kolektor ide paralelno sa desne strane železničke pruge Niš – Dimitrovgrad – Državna granica, na rastojanju 9 metara od osovine koloseka, i projektovanim dubinama rova od 4,30 m do 5,30 m.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
qk1 jlV
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: