Izložba mostova Niša

Izvor: Niški portal | 17-Jan-2017 | 13:59

Blagoje Ilijevski, nekada dirigent Vojnog orkestra u Nišu, a sada pensioner, pripremio je izložbu fotografija na kojoj će posetioci moći da vide sve niške mostove. Izložba će biti otvorena u Oficirskom domu sutra u 13 sati, a trajaće do  21. januara.

- Izložba fotografija mostova u našem gradu je, po mom mišljenju, jedinstvena, jer do sada nisam čuo da je neko nešto slično organizovao u Srbiji. Fotografije koje će se naći na izložbi, a ima ih 160, nastajale su preko godinu i po dana. Bilo je potrebno puno vremena da obiđem sve reke i potoke na teritoriji grada Niša i pronađem sve mostove, rekao je Ilijevski.

Pored svake fotografije stajaće podaci o reci na kojoj se nalaze, ali i o konstruktoru mosta.

Kako Ilijevski ističe ono što mu je palo u oči jeste i velika zagađenost naših reka.

- Naše reke i potoci su puni svega i svačega, pa je, možda, ovo idealna prilika da na to ukažemo građanima, a poruka bi bila da se više brinu o tome da nam reke ostanu čiste, jer samo u takvim uslovima i lepota mostova može da dođe do izražaja, kaže Blagoje.

Pokrovitelj izložba je Grad Niš, a izložbu je pomoglo i Udruženje Makedonaca “Vardar” u Nišu. Organizovanje izložbe pomogli su i Sekretarijat za kulturu grada Niša, kao i Sekretarijat za imovinu.

  Foto: wikipedia.org

Komentari
0
Pošalji komentar
vyJ TZX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: