„KABARE, KABARE“ U SUBOTU PREMIJERNO U AKADEMSKOM POZORIŠTU

Izvor: Niški portal | 23-May-2019 | 21:01

Repertoar Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš je od 25. maja bogatiji za predstavu „KABARE, KABARE“, čije reditelj Spasoje Ž. Milovanović. Predstava će na kamernoj sceni našeg pozorišta premijerno biti izvedena u subotu od 21 sat.

Predstava „KABARE, KABARE“ , nastala je po motivima istoimenog komada Branislava Nedića. Adaptacija je iskoristila pojedine scenske situacije komada "Prosjačka opera" Vaclava Havela, "Zvezdana prašina" Dušana Kovačevića i "Sofija Stavrić ili smrt" Spasoja Ž. Milovanovića.

Priča o događajima u kafeu "KABARE, KABARE"  na nepretenciozan i duhovit način govori o "istini", onoliko koliko ona svakom od nas znači i koliko smo spremni da se sa njom suočimo. 

 

„Kako bi rekao veliki Tolstoj, vrlo je teško govoriti čistu istinu, a mladi ljudi često nisu sposobni za to.“, objašnjava reditelj predstave.
Glavne uloge tumače Borivoje Stojanović, Stefan Spira Nikolić, Dušan Ščepihin, Petra Nešić, Katarina Pešić, Mirjana Milenković, Nevena Dimitrijević i Nina Aritonović. Za kostime i scenografiju bila je zadužena Katarina Filipović, muziku i songove radio je Miodrag Mika Mladenović, a koreografiju Danica Ničić.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
w9z 8JW
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: