Iz KC Niš kažu da je netačna informacija da je operativni program bio otkazan zbog Parade

Izvor: Niški portal | 11-May-2019 | 03:07
Zbog netačnih navoda pojedinih medija i lažnih informacija, koje su plasirane sa očiglednim ciljem, da se baci senka na današnji veličanstveni događaj u Nišu, ali i da se omalovaže svi zdravstveni radnici u Kliničkom centru Niš, Uprava najveće zdravstvene ustanove, u ovom delu Srbije, primorana je da saopšti sledeće:
 
Apsolutno je netačna i proizvoljna informacija da je operativni program u niškom Kliničkom centru, danas bio otkazan. S tim u vezi, obaveštavamo javnost, da su lekari Kliničkog centra Niš, danas uradili 47 operacija, kao i desetine manjih hirurških i nehirurških intervencija i preko 2.000 pregleda i prijema pacijenata na stacionarno lečenje.
 
 
Pored toga, zbog ogromnog broja gradjana koji su prisustvovali današnjoj manifestaciji, niški Klinički centar je u skladu sa praksom, koja je prepoznata svuda u svetu, za vreme ovakvih i sličnih događaja, organizovao pripravnost i dezurstvo. Takođe je, osim pripravnosti u prepodnevnim časovima, u potpunost organizovana puna pripravnost i tokom popodnevnih sati, tako da su svi dežurni zaposleni, nalaze na svojim radnim mestima i obavljaju svoje radne zadatke.
 
Želimo još jednom da apelujemo na sve, da ne zloupotrebljavaju zdravstveni sistem Srbije,  kome pripada i Klinički centar Niš, u svojim petparačkim političkim igricama, već da poštuju profesionalne kodekse svoje profesije i izveštavaju u skladu s njima. Jer, za razliku od perioda u koji oni žele da se vrate, kada nisu postojale moderno opremljene operacione sale niti potreban materijal za operacije, danas imamo najsavremenije resurse i dovoljan broj obučenih i motivisanih stručnjaka.
 
Mi danas, ne možemo da rešavamo njihove frustracije i komplekse zato što nisu bili u mogućnosti da organizuju manifestacije poput današnje u Nišu, jer nisu imali ni za gorivo, a o novim avionima i helikopterima da ni ne govorimo. Oni mogu jedino da žive u svojim lažima, ali mi u tome ne želimo da učestvujemo.
Komentari
0
Pošalji komentar
LXP rk2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: