Kakav apsurd! Kako „Online“ da naučimo da se malo sklonimo iz „Online-a“

Izvor: NiškiPortal | 02-Jul-2018 | 13:01

Šta je „majndfulnes“ i kako „Online“  da naučimo da se malo sklonimo iz „Online-a“

Kakav apsurd!

Brojne aplikacije koje Google Play prodavnica ima u ponudi svakodnevno nam „mogu“ pomoći da rešimo naše probleme. Tako nam mogu pomoći i neke aplikacije (iz kategorije grossing health i fitness) da se oslobodimo stresa koje su, da napomenemo, u top 10 aplikacija svoje vrste i kao takve su „skinute“ oko 5 miliona puta. Radi se o čuvenom „Calm-u“ (poznat po „do nothing for 15 seconds“ kampanje), „Headspace-u“  i naravno raznim Mindfulness-ima.

Mindfulness je tehnika meditacije koja omogućava da se u potpunosti posvetimo sadašnjem trenutku. A kako je reč o tehnici, moramo je i naučiti, a to ćemo najlakše uraditi online, putem telefona.

Online ćemo naučiti kako da se malo sklonimo iz online-a. Kakav apsurd ili šta je već!

Suština je u „očajničkoj“ želji da se čovek odmori, da se vrati sebi i svojim čulima, da se bude mindfull ili calm ili jednostavno srpski rečeno, da se bude „ponovo živ“.

Možda bi bilo sasvim kul da samo pustimo muziku koju stvarno volimo (a ne onu koja je kul za društvene mreže) ili da prosto pevamo u kolima. Za početak.

Možda bismo mogli da, pazite sad, ostavimo telefon u predsoblju i da ga ne diramo jedan sat. Za početak. Biće nam pakleno dosadno. Ko zna šta će se desiti na Instagramu, na Facebook-u, na Twitter-u. Toliko lajkova. Toliko komentara. Toliko psovki. Toliko fotografija. So what? Ne morate biti ni mindful ni calm. Samo budite.

Nije lako, ali – verujte mi – strašno prija.

Komentari
0
Pošalji komentar
Tno a6A
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: