Krem supa od vrganja

Izvor: Niški portal | 21-Aug-2020 | 11:25

SASTOJCI:

  • 300 g svežih vrganja
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kašika putera
  • 1 luk
  • 2 češnja belog luka
  • 4 grančice peršuna
  • 2 grančice timijana
  • 800 ml vode
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber

PRIPREMA:

U posudi istopite puter, pa dodajte sitno seckani luk. Pečurke očistite i isecite na kriške, pa ih dodajte na crni luk, dodajte sitno seckani beli luk, peršun, grančicu timijana i krčkajte dok vrganji ne omekšaju.
Zatim sve zalijte vodom, dodajte so i biber, dodajte slatku pavlaku (možete da koristite i kiselu pavlaku) i kuvajte još nekoliko minuta.
Pre posluživanja supe namočite sa malo maslinovog ulja i jedite sa kriškom tamnog hleba. Ako se sve ne pojede za ručak, biće dobro i hladno uz prepečeni hleb ili tost.
Takođe možete dodati malo rendane šargarepe i peršun zajedno sa pečurkama. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
mSe 0K7
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: