Kremasti grašak sa vlašcem i slaninom

Izvor: Niški portal | 01-Jan-2011 | 22:02

KREMASTI GRAŠAK SA VLAŠCEM I SLANINOM

Potrebno je: 

300g slanine isečene na tanke listiće veličine 5x6 cm
1 čen belog luka, samleven
2 mlada luka narezana tanko na trake- LUK VLAŠAC
½ šolje ( može i cela šolja) pavlake za kuvanje
So, biber
1 limun + limun za serviranje
400 g zamrznutog graška
 

      Savet lekara:

 
        Vlašac-luk, osim što ima antibakterijsko, antivirusno i antialergijsko delovanje,
značajna karakteristika ove zelene biljke je što pomaže jetri da izbaci toksine iz tela. Samim tim, pospešuje varenje, a smanjuje i količinu šećera u krvi tako što sprečava degradaciju insulina.
 
Takođe, sprečava zadržavanje vode u organizmu, a ima i blagotvorno dejstvo na kožu jer sadrži sumporna jedinjenja.
 
       Grašak-narodni lek za ubrzanje metabolizma. Sadrži dosta kalorija, ugljenih hidrata, proteina vlakana. Bogat je kalijumom, gvožđem, vitaminima ( A, C, B1, B9 ). Povoljno utiće na nervni i kardiovaskularni sistem, a preporučuje se nakon konzumiranja antibiotika.
 
foto: www.avaz.ba   
                                                               Detalje pripreme možete pogledati i preuzeti OVDE
                              
Komentari
0
Pošalji komentar
Cvj lL1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: