Krompir punjen piletinom

Izvor: Niški portal | 21-Jul-2020 | 13:05

SASTOJCI:

  • 400 gr pilećeg filea
  • 400 gr kuvanog krompira sa korom
  • 100 gr kisele pavlake
  • 1 čaša jogurta
  • 60 gr cheddar sira
  • 5 gr dimljene paprike
  • 2 gr zrna belog luka
  • 3 gr soli
  • 1 gr mlevene paprike
  • 100 gr luka
  • 1 gr timijana
  • maslinovo ulje

PRIPREMA:

Meso očistite, začinite suvim začinima i jogurtom i ostavite da se marinira preko noći. Marinirano meso pecite na umerenoj ili maloj vatri kratko vreme sa svih strana. Pola prerađene piletine stavite u posudu ili lonac da se „odmori“. U međuvremenu kuvani krompir prerežite po dužini na pola, ali ne do kraja. Izvadite sredinu krompira da biste napravili prostor za punjenje. Preostali krompir sitno iseckajte, stavite u posudu i pomešajte sa pavlakom, rendanim sirom, seckanim lukom i začinite solju i biberom. Piletinu narežite na manje kriške i napunite njom krompir. Zatim dodajte pripremljeni nadev i na kraju naribajte još sira. Vratite krompir na roštilj, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 5 minuta. Poslužite uz sosove po želji. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
1NP UDg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: