Pavlović: Kuću gradimo od temelja!

Izvor: Niški portal | 13-Sep-2019 | 07:44

Rukometni klub Železničar je ovog leta doživeo pravo „resetovanje“. „Želja“ je pre četrdesetak dana dobio novu upravu, koja je ušla u, dva meseca zaključanu, klupsku kancelariju i uspela da za kratko vreme stabilizuje situaciju, pre svega vezanu za funkcionisanje prvog tima, koji u subotu počinje novu superligaški sezonu. O tome su danas pred novinarima govorili predsednik doc. dr Ljubomir Pavlović i šef stručnog štaba Đorđe Teodorović.

-Bilo je malo vremena, a mnogo posla. Sportsku javnost sigurno najviše interesuju takmičarski ciljevi u narednoj sezoni, to je, naprosto, pitanje sa kojim se svakodnevno susrećemo i zato želim od toga da počnem, vrlo direktno i jasno: Mi nećemo juriti titulu, niti ćemo obećavati da ćemo osvojiti Kup, jer to niti je realno, niti je prioritet u ovom momentu. Naša prva preokupacija je finansijska stabilizacija kluba, a odmah zatim i organizacija omladinskog pogona i škole rukometa. Na tom planu radimo puno, pre nekoliko dana postavili smo novog trenera drugog tima Alena Ilića, za koga sam ubeđen da je pravi čovek za tu poziciju, dokazano stručan. On će biti u konstantnoj vezi i komunikaciji sa trenerom prvog tima. Čekamo još da dođemo do novih termina za školu rukometa pa da i na tom polju konkretizujemo naše planove. U svemu tome imamo veliku podršku Grada. Javnost moram da zamolim za strpljenje, ali mi ovu našu kuću moramo da gradimo od temelja, kako bismo u što skorije vreme imali potpuno zdrav klub, koji će biti za primer, ne samo u Nišu, nego u Srbiji. Već smo uspeli da promenimo pristup igrača prema klubu, treningu. Mislim da su dva podatka vrlo bitna, koja potkrepljuju ovu moju priču. Najpre da je prosečna starost ekipe 21,8 godina, bez golmana Kocića, ili 22,8 sa njim, kao i to da je budžet ekipe i stručnog štaba četiri puta manji u odnosu na prošlu sezonu-istakao je Ljuba Pavlović.

Trener Đorđe Teodorović za kratko vreme osvojio je naklonost svojih saradnika u klubu, ali i dobro upućenog dela niške rukometne javnosti, svojom profesionalnošću i radnom etikom, kao i racionalnim sagledavanjem trenutnih prilika u Železničaru:

-Ponavljam ono što sam rekao prilikom promocije, da mi je čast da sedim ovde kao trener Železničara. Za mene je najvažnije da javnosti oslikamo kakva je trenutno situacija u klubu i ekipi. Bila je to velika nepoznanica kada sam dolazio ovde, jer nije tajna da je Železničar imao jedan malo lošiji pečat u tom momentu, pošto srpska rukometna javnost nije baš na najbolji način doživela ono što se dešavalo u prethodnom periodu. Ja moram da potvrdim da je atmosfera izuzetna. Tek sam mesec dana ovde. Saradnja sa klubom na svim nivoima, od administracije do uprave, je nešto što se nekad poklopi i bude jako dobro, a negde to ne ide. Ovaj put, prema iskustvu koje nosim iz prethodnih klubova, to se potpuno poklopilo. I sa te strane, uživam u Nišu. Što se tiče situacije u ekipi, ona je možda još i bolja. To je tako zdrava atmosfera među igračima, pravo je uživanje raditi sa njima i svaki trening davati maksimum. Ne želim da ovde napumpavam neku lažnu atmosferu, ovih mesec dana mogu biti zavaravajući, ali za mene su izuzetni. E sad, ne treba biti naivan i to dizati u nebesa da bi nekome porasle ambicije, vidimo mi tačno gde je nivo ekipe. Kasno se krenulo, ali ne radimo ništa odoka, imamo sjajnu saradnju sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, stalna testiranja. To gde se sada nalazimo nije vrhunski nivo, ali jesmo najspremniji što smo mogli biti za ovoliko kratko vreme, s obzirom na zatečeno stanje. Ekipa napreduje iz dana u dan, iz nedelje u nedelju i to je ono što najviše raduje-kazao je strateg Nišlija.

Prvi protivnik je povratnik u Superligu, nekadašnji vicešampion Evrope, ekipa koju sa klupe predvodi iskusni Ljubomir Obradović, a na terenu prekaljeni internacionalci i bivši reprezentativci Momir Rnić i Uroš Elezović:

-Prva utakmica je uvek najteža, u svakom prvenstvu. Da li smo mi imali sreću ili nesreću da igramo baš u Zrenjaninu, to će pokazati sam ishod. Ali, ja nekako iz iskustva, niti imam velika očekivanja, niti će me razočarati neki loš nastup. Najvažnije je da pregrmimo to „vatreno krštenje“ i, ako je moguće, vratimo se u Niš sa pola ili celim plenom. Mirno ulazimo u tu utakmicu, ali ne treba zaboraviti da ova ekipa ima i iskusnih, ali i jako mladih igrača i kada dođe do prvog zvižduka znam da ćemo svi dati sve od sebe, a onda ćemo videti koja je snaga Proletera i koliko oni mogu da nam se suprotstave, a šta smo mi u stanju da pružimo na terenu. Kompletan utisak o svemu do sada urađenom je pozitivan, ali tu su rezultati i tabele da pokažu gde nam je mesto-dodao je Teodorović.

„Želja“ u Zrenjaninu gostuje u subotu od 18 časova.

Komentari
0
Pošalji komentar
wVJ Za3
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: