Lale u decembru - holandska kultura za Nišlije

Izvor: Niški portal | 28-Nov-2016 | 10:11

Od 8. do 14. decembra, u okviru manifestacije „Lale u decembu“, Nišlije će na nekoliko lokacija besplatno moći da se upoznaju sa holandskom kulturom.

Tokom nedelju dana naši sugrađani saznaće više o savremenoj kinematografiji, kroz izložbu fotografija „Primenjena nostalgija“, ali i probati neke specijalitete holandske kuhinje i upoznati se sa holandskim ritmovima.

Manifestaciju otvara izložba „Primenjena nostalgija“ u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u 17 sati, dok će zainteresovani moći da je posete radnim danima od 10 do 18 sati. Projekat „Primenjena nostalgija“ je zamišljen kao serija zajedničkih izložbi fotografija jednog fotografa iz Srbije i drugog iz zemlje predsedavajuće Evropskoj uniji. Marko Rupena je fotografisao mesta i situacije u Amsterdamu koje ga podsećaju na Beograd, dok je Ilvi Niokikćin fotografisala Beograd koji liči na holandski glavni grad.

Film "Borgman" otvoriće ciklus holandskih filmova u 17.30 sati u bioskopu Kupina, nakon čega sledi javna diskusija na temu „Kulturna saradnja između Holandije i Srbije".
Veče holandske hrane i muzike održaće se u pivnici „Labirint“ od 20.30 sati, gde će ljubitelji holandske kulture probati specijalite holandske kuhinje, kao i da uživaju u holandskim muzičkim hitovima.

U petak, 9. decembar, od 18 sati prikazivaće se film "Golcijus i Pelikansko drustvo”, a 10. decembra u isto vreme na repertoaru u bioskopu Kupina je film „Akvarijum”.

Manifestaciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji i Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije. 

Komentari
1
Pošalji komentar
qwy SkY
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: