Lazanje od batata

Izvor: Niški portal | 09-Jun-2020 | 13:02

SASTAV:

  1. 500 g (2 veća) narandžasta batata
  2. 500 g mlevene ćuretine
  3. 600 g paradajza u limenci
  4. 250 g putera od indijskog oraha
  5. 200 ml soja kreme za kuvanje
  6. 250 g paste od organskog bosiljka
  7. 1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  8. 1  glavica crnog luka
  9. 2 češnja belog luka
  10. malo sušenog bosiljka ili origana
  11. 4 kašike umaka od paradajza sa začinima
  12. 150 ml zalihe povrća kuvane od kocke za supu od povrća
  13. 1 kašika balzamičnog sirćeta

PRIPREMA:

Mesni umak pripremite tako da u većem ugrejanom tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckani crni luk i beli luk. Zatim, dodajte meso i pržite dok ne dobije smeđu boju. Pa dodajte sušeni bosiljak i origano. Dodajte paradajz iz limenke, umak od paradajza, supu od povrća i balzamičo sirće. Začinite po ukusu solju i biberom. Umak kuvati oko 25-30 minuta na umerenoj do laganoj vatri (da lagano krčka), dok ne omekša i zgusne se. Batat operite, oljuštite i narežite na tanke kriške. Za umak od indijskog oraščića u manjoj činiji pomiješajte puter od indijskog oraščića i sojinu kremu za kuvanje, da dobijete gusti umak poput bešamel umaka. Lagano maslinovim uljem namastite kalup za lazanje. Mesnog umaka raširite po dnu, zatim stavite red kriške batata (koristeći oko polovinu pripremljenog batata). Preko toga rasporedite polovinu “bešamela” i premažite s pola količine paste bosiljka. Zatim ponovno rasporedite mesni umak i ostatak batata i “bešamela”. Na kraju stavite ostatak mesa, i ostatak paste bosiljka. Pecite na 190°C oko 30-40 minuta. Ukoliko je potrebno, pred kraj pečenja pokrijte aluminijskom folijom da lazanje ne potamne previše. Pečene lazanje ohladite 15-tak minuta pa servirajte! Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
PN6 C6P
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: