Mališani Pčelice „zujali“ po Srbiji

Izvor: Niški portal | 20-Jun-2019 | 17:25

Mališani Javne predškolske ustanove Pčelica proteklih dana proveli su na jednodnevnom izletu u Jagodini, Grzi i na Kopaoniku. Njih 3200 provelo je dan u drugačijem okruženju za učenje, a po povratku su sa roditeljima sumirali utiske sa izleta.

„Organizacija izleta planirana je početkom školske godine, a realizacija je bila u najboljem redu. Prilikom planiranja i organizovanja izleta, birali smo destinacije prilagođene uzrastu dece i koje imaju dodirnih tačaka sa stvarnim životnim iskustvom kako bi decu podstakli da praktično primene stečeno znanje“, izjavila je direktorica JPU Pčelica Svetlana Mitić.

Izleti za decu predstavljaju kratak predah od rutine, dobri su jer na izletima mogu da osete, vide, dodirnu i iskuse stvarni svet koji ih okužuje.

Iskustva vaspitača kažu da se deca najviše raduju poseti zoološkom vrtu, jer mnogi od njih prvi put izbliza vide životinje o kojima uče i koje gledaju u knjigama i na televiziji.

„Pored prilike da uče na drugačiji način, mališani tokom izleta stiču važne socijalne veštine i usvajaju pravila ponašanja, a sve to i način organizacije i realizacije izleta rezultiraju poverenjem roditelja kada nam predaju svoje najveće blago da brinemo o njima i zato je ove godine na izlet krenuo najveći broj malenih pčelica“, istakla je direktorica Mitić.

Komentari
0
Pošalji komentar
lxj awQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: