Međunarodni studentski festival folklora počinje 15.jula

Izvor: Niški portal | 12-Jul-2019 | 07:28

Međunarodni studentski festival folklora, 12 po redu, počinje u ponedeljak, 15.jula. Festival ove godine počinje zajedničkim koncertom ansambala iz Kragujevca, Novog Sada i domaćina „Ora“ iz Niša, koji ove godine obeležava šezdeset godina postojanja. Folklorcima iz naše zemlje pridružiće se se i ansambl iz Indonezije. Ulaznice za koncert prodaju se po simboličnoj ceni od 200 dinara, a mogu se kupiti u agenciji Travego ili u prostorijama Studentskog kulturnog centra.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za utorak 16. jul. Tada će prvo gradom prodefilovati nekoliko stotina učesnika iz Bugarske, Indonezije, Meksika, Poljske, Rusije, Severne Makedonije, Slovenije, Indije i Srbije, a zatim će se i predstaviti tradicionalnim spletovima iz svojih zemanja na koncertu na Letnjoj pozornici. Defile počinje kod fontane kod Kalče u Obrenovićevoj ulici, od 18 sati, a koncert od 20 časova na Letnjoj pozornici. Ulaz će biti besplatan.

U sredu, četvrtak i petak, 17, 18. i 19.jula, ansambli će imati koncerte u Beloj Palanci, Vladičinom Hanu, Ražnju i Knjaževcu.Festival se završava u subotu, velikim koncertom svih ansambala u parku Svetog Save.

Detaljnije o koncertima i ansamblima koji dolaze, kao i pratećim aktivnostima na festivalu, javnost će biti obaveštena na konferenciji za novinare koja se održava danas u 14 sati u prostorijima Studentskog kulturnog centra kada će se medijima obratiti direktorka Dragana Petković, predstavnici AFA „Oro“, kao i predstavnici opština u kojima se organizuju koncerti.

Komentari
0
Pošalji komentar
WBF 00a
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: