Mihajlovićeva: I dalje ćemo ulagati u niški aerodrom

Izvor: Niški portal | 01-Mar-2018 | 11:15

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je sastanak sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i direktorom Aerodroma ''Konstantin Veliki'' Vladicom Đurđanovićem. Razgovaralo se o dosadašnjem radu niškog aerodroma i planovima za budućnost.

Foto: Grad Niš

''Država i grad Niš, kao vlasnik aerodroma, učinili su mnogo u prethodnih nekoliko godina da se niški aerodrom razvija i da danas može da se pohvali sa više od 320.000 putnika'', izjavila je Mihajlovićeva tom prilikom.

Potpredsednica Vlade istakla je da je za srpsko vazduhoplovstvo važan nastavak ulaganja u Aerodrom ''Konstantin Veliki''.

''Vlada Srbije i grad Niš nastaviće da ulažu u ovaj aerodrom i ubuduće, jer on treba da bude alternativni aerodrom ''Nikoli Tesli'' kako za postojeće, tako i za nove rute u budućnosti'', izjavila je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio je potpredsednici Vlade na dosadašnjoj podršci.

''Aerodrom ''Konstantin Veliki'' treba da bude u punom kapacitetu alternativa aerodromu ''Nikola Tesla'' i to smo dogovorili. U interesu države i grada Niša, a pre svega građana Srbije, jeste još bolja koordinacija sa resornim ministarstvom, beogradskim aerodromom i kompanijom ''Er Srbija'', rekao je Bulatović.

Sastanku su prisustvovali i Mirjana Čizmarov, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Saša Vlaisavljević, direktor aerodroma ''Nikola Tesla'', kao i izvršni direktor ''Er Srbije'' Branislav Malović.

Komentari
0
Pošalji komentar
yvL PXg
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: