Ministarstvo zdravlja izjavilo najiskrenije saučešće porodici deteta koje je preminulo na Vlasinskom jezeru

Izvor: informer.rs/niški portal | 17-Aug-2019 | 19:42

Ministarstvo zdravlja izjavljuje najiskrenije saučešće porodici deteta povodom tragedije koja se dogodila juče. Inspekcija Ministarstva zdravlja je na terenu i obavlja sve radnje u okviru svojih zakonskih ovlašćenja. Svi detalji i okolnosti koji su doveli do ovog tragičnog slučaja će biti ispitani. Nakon toga, i nakon završene obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka tragedije, moći će da se priča o odgovornosti.

TANJUG

Ministarstvo zdravlja uvek nastoji da se sve okolnosti ovakvih neželjenih slučajeva, kojih je danas upravo zahvaljujući velikom zalaganju zdravstvenih radnika značajno manje nego pre, uvek potpuno i detaljno ispitaju, i da se utvrdi odgovornost.
 
Ali u ovakvim trenucima moraju se koristiti činjenice, a one ukazuju da je ekipa hitne pomoći stigla za 12 minuta sa svom potrebnom opremom i obučenim timom koji je odmah započeo reanimaciju deteta. 
 
Кada to znamo, jasno je da suprotni, proizvoljni i krajnje netačni komentari objavljivani na društvenim mrežama ali i u pojedinim sredstvima informisanja ne samo da ne doprinose utvrđivanju činjenica, već unose dodatni nemir i bol porodici u najtežim trenucima, unapred optužujući i okrivljujući zdravstvene radnike.
 
Stoga i ovim putem apelujemo na sve, kako pojedince tako i medije, da ovakve tragedije ne koriste u senzacionalističke svrhe, niti za povećanje gledanosti ili tiraža, političke i druge borbe. 

Komentari
0
Pošalji komentar
bnZ mqy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: