Moderno: Pileća krilca, suve šljive, slanina i pečurke

Izvor: Niški portal i ukusnoibrzo.rs | 18-Aug-2018 | 16:04
 
Potrebni sastojci:
 
 - pileća krilca 2 kg
 - suve šljive 200 g
 - mesnata slanina 200 g
 - vrganji ( mogu i šampinjoni, ali nije to to) 400 g
 - crni luk, glavica
 - crveno vino 2 dl
 - so i biber po ukusu
 
 
www.ukusnoibrzo.rs
 
Duboku suvu posudu zagrejati, pa na njoj kratko propržiti slaninu. Kad pusti mirise i masnoću, izvaditi slaninu iz tiganja. Na preostaloj masnoći u dve ture, ispržiti pileća krilca tako da porumene sa obe strane. Izvaditi ih iz tiganja i staviti na papir da se odstrani višak masnoće.
 
Nastaviti dinstanje luka sečenog na manje komade, u istoj posudi, a potom dodati prečurke i suve šljive i kratko prodinstati. Kad ispari voda iz posude, dodati isprženu slaninu i krilca, naliti vinom i nastaviti dinstanje. Po potrebi dolivati vode dok krilca ne omekšaju.

Jelo poslužiti uz pire krompir.

Prijatno

Komentari
0
Pošalji komentar
OJS 5YA
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: