NELTA: Test na takmičenju iz engleskog neprimeren uzrastu

Izvor: Niški portal | 01-Mar-2017 | 18:23

Nakon Opštinskog takmičenja iz engleskog jezika, koje je održano u subotu u Nišu, niko nije zadovoljan, ni učenici, ali ni profesori i komisija.

Samo pet učenika prošlo je u dalji rang takmičenja, a testove je polagao 101 učenik.

- Komisija koja je sačinjena od 11 članova, nastavnici iz svih osnovnih škola, konstatovala je da test nije primeren uzrastu, ne prati nastavni plani i program.

Reči koje su se našle na testu nisu mogle da se nađu ni u jednom udžbeniku, ali ono što nas je najviše pogodilo su greške u samom testu, ali i u ključu, kaže koordinator takmičenja Snežana Jevtović.

Komisija je zvala Beograd da reaguje na ova dešavanja, ali i dalje nema zvaničnog odgovora, ni od ministrastva, ni od društva za strane jezike.

Udruženje nastavnika engleskog jezika "Nelta" pre dve godine je uputilo Društvu za strane jezike zahtev za izmenu testova i načina organizacije takmičenja, ali bezuspešno.

      

 foto: pixabay/ free images

Iz udruženja poručuju da neće pristati na ponavljanje testa i ponovno izlaganje dece stresu. Oni zahtevaju da se sva deca plasiraju na okružno takmičenje.

Iz Ministarstva prosvete Srbije kažu da bi ponavljanje takmičenja iz engleskog jezika dovelo do preklapanja sa drugim takmičenjima i da bi bilo dobro da Društvo za strane jezike pronađe drugo rešenje.

Komentari
0
Pošalji komentar
D4E k0P
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: