Na času bezbednosti sa direktorom OŠ "Kralj Petar I"

Izvor: Niški portal | 03-Oct-2019 | 11:36

Bezbednost dece u Srbiji: saradnja roditelja, profesora i institucija

Vršnjačko nasilje, termin koji se sve češće koristi u svakodnevnom govoru, termin je koji se koristi za sva krivična dela i prekršaje koje vrše maloletnici đačkog uzrasta. Direktor Osnovne škole „Kralj Petar I“ u Nišu saglasan je da se vršnjačko nasilje odvija i u školi, ali i van škole i školskog prostora. Ono se dešava na ulici, u gradu, parkovima, na keju...sve je to vršnjačko nasilje.

Niški portal

Gospodin Džunić se profesionalno bavi ovom problematikom, autor je studija i istraživanja na temu vršnjačkog nasilja, naši najmlađi su izloženi kako vršnjačkom tako i nasilju odraslih te je jako bitna institucionalna saradnja, ali i saradnja u samoj porodici, kaže dirketor ove niške osnovne škole.

Zaposleni u osnovnoj školi „Kralj Petar I“ iskoristili su sve moguće resurse da se učenici ove škole osećaju bezbedno, a podaci pokazuju da se posvećuje velika pažnja upravo u okviru bezbednosti dece u školi ali i van nje.

Škola je potpuno osposobljena, u tehničkom i kadrovskom smislu za bezbedan boravak učenika i postizanje značajnih rezultata na takmičenjima.

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

* Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2019. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
luT eVi
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: