Naisa na Grac u Čelendž kupu

Izvor: Niški portal | 25-Nov-2019 | 11:08

Rukometašice Naise dobro su prošle na žrebanju za 1/8 finala Čelendž kupa. Protivnik će biti ekipa HIB handbal iz Graca. U Naisi su zadovoljni žrebom.

-Jesam srećan što smo u startu u grupi povlašćenih timova. Rezultati iz prethodnih godina doprineli su da takmičenje krećemo tek od ove faze. Ekipa iz Graca je već preskočla jednu prepreku- grčku Veriju. Već imamo prve informacije iz Austrije i znamo o kakvom se timu radi. Mislim da možemo dalje-u najkraćem raportira Svetislav Beli Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

Ekipa HIB-a takmiči se u austrijskom šampionatu, a na njihovom sajtu kao prioritet naveden je rad sa mlađim kategorijama. I sam prvi tim je izuzetno mlad i ima puno devojaka poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

-Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolažem austrijanke imaju mladu ekipu, sa nekoliko internacionalki, od kojih je jedna sa mladom reprezentacijom Mađarske osvojila Evropsko prvenstvo. Nisu za potcenjivanje. Imamo dovoljno vremena za pripremu, a ono što me posebno raduje što nećemo morati daleko da putujemo-zaključuje Beli Jovanović.

Prva utakmica trebalo bi da bude odigrana početkom februara u Gracu, a naredna nedelju dana kasnije u Nišu. Do tada, prema najavama iz kluba, Naisa bi trebalo da dobije i dva igračka pojačanja.

Komentari
0
Pošalji komentar
GI8 VXL
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: