Nešto drugačije: Improvizacija na sceni Akademskog pozorišta

Izvor: Niški portal | 05-Feb-2018 | 17:40

U sredu, 7. februara, u 21sat glumci Akademskog pozorišta Studentskog Kulturnog Centra u Nišu zaigraće ponovo u sve popularnijoj formi improvizovanog teatra ''Scena bez imena''. Na ovaj način, SKC će još jednom pokazati humanost jer se neće naplaćivati ulaznica, već će se sakupljati dobrotvorni prilog za pomoć lečenju našeg sugrađanina Nenada Ristića.

Foto: SKC

''Scena bez imena'' osmišljena je po ugledu na britansko-amerčiki TV šou ''Whose Line Is It Anyway'', a ono po čemu je ova forma posebna je to da glumci direktno na sceni smišljaju tekst, na osnovu sugestija koje dobijaju od moderatora ili publike, kažu iz SKC-a.

Nastup se sastoji od 10-15 igara, a u ovom teatru improvizacije učestvuju Jelena Stanković, Petar Ščepihin, Barbara Savić, Dušan Ščepihin, Marko Rašić, Milan Stamenković, Andrija Stojković, Jovana Đorđević, Nina Aritonović i Nikola Jovanović.

Foto: SKC

Prikupljeni dobrovoljni prilog će, ovoga puta, biti opredeljen za lečenje Nenada Ristića (35), koji boluje od izuzetno retke i veoma agresivne vrste T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena. Da bi se Nenad izlečio neophodno je presađivanje matičnih ćelija na klinici u Nemačkoj.

Inače, ovakve interaktivne predstave na repertoaru Akademskog pozorišta SKC-a će se naći i 22. kao i 28. februara, kada će glumci takođe igrati za pomoć onima kojima je to potrebno. Broj mesta je ograničen.

Iz SKC-a podećaju da je u toku januara  ''Scena bez imena'' igrana dva puta, a sav prikupljeni dobrotvorni prilog od 15.460 dinara bio je namenjen lečenju trogodišnje Nikoline Ranđelović.

Komentari
0
Pošalji komentar
WnY 9Ar
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: