Niš dobio javnu garažu

Izvor: Niški portal | 21-Nov-2018 | 10:10

Nišlijama je juče svečano predata na korišćenje prva javna garaža u Nišu, na mestu nekadašnjeg neuređenog parkirališta kod Doma zdravlja, u ulici Vojvode Tankosića.

Objekat će nositi naziv po tragično nastradalom starešini 63. Padobranske brigade, majoru Goranu Ostojiću, koji je izgubio život u borbi sa albanskim teroristima na Košarama 1998. godine.

Predlog da prva niška javna garaža ponese ime majora Ostojića stigla je od njegovih saboraca, naravno, uz saglasnost porodice.

Nova garaža imaće 70 parking mesta, na dva nivoa i biće dostupna građanima 24 sata dnevno. Kako je najavio direktor JP Parking servis Dejan Dimitrijević, do kraja novembra parkiranje se neće naplaćivati, a cena parkiranja ubuduće biće 40 dinara po satu, bez vremenskog ograničenja.

U  noćnim satima, van radnog vremena Doma zdravlja, garažu će moći da koriste i stanari okolnih zgrada sa plaćenim reonskim kartama.

Gradonačelnik Darko Bulatović je rekao da je ovo prvi korak u konačnom rešavanju dugogodišnjeg problema nedostatka parking prostora u najprometnijim delovima grada. On je najavio skori početak izgradnje višeetažne garaže kapaciteta 150 parking mesta i na Sinđelićevom trgu iza Narodnog pozorišta.

Komentari
0
Pošalji komentar
rU7 HCy
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: