Niški poslanici odgovarali na pitanja građana

Izvor: Niški portal | 12-Nov-2016 | 16:15

U okviru nedelje parlamentarizma Nacionalna koalicija za decentralizaciju organizovala je u Nišu akciju „Kafa sa poslanicima”. Od deset niških poslanika akciji se odazvalo njih petoro. Građani su preko društvenih mreža poslanike mogli da pitaju šta ih zanima.

- Akcija „Kafa sa poslanikom” je na dva načina dobra akija. Prvo omogućava poslanicima širom Srbije da vide iz prve ruke koji problemi muče građane, a sa druge strane građani mogu da upoznaju ljude koji zastupaju njihove interese, kaže Danijel Dašić iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju.

Građani su preko društvenih mreža poslanike mogli da pitaju šta ih zanima.

- Poslanici bi uvek trebalo da se odazovu na ovakvu vrstu komunikacije. Komunikacija preko društvenih mreža postaje sve bitnija. U zemljama na zapadu ta vrsta komunikacije je na višem nivou, ali i kod nas napreduje. Ljudi nam se obraćaju preko fejsbuka i tvitera, postavljaju pitanja, a mi se trudimo da im odgovorimo, rekao je Miloš Bošković iz pokreta Dosta je bilo.

Milorad Stošić, poslanik Partije ujedinjenih penzionera rekao je da su društvene mreže postale važan način komunikacije.

- Našem biračkom telu omogućeno je da svakodnevno komunicira sa narodnim poslanicima. Na Trgu Pavla Stojkovića otvorena je poslanička kancelarija, gde građani pored problema mogu da iznesu i neke sugestije, dodaje Stošić.

„Kafa sa poslanicima” organizuje se širom Srbije u okviru Nedelje parlamentarizma, koja ima za cilj da serijom različitih događaja otvori prostor za debate o učešću građana u demokratskim procesima.

Komentari
0
Pošalji komentar
SJI lmx
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: