Nove sadnice za buduće generacije

Izvor: Niški portal | 21-Mar-2017 | 11:12

U dvorištu OŠ "Stefan Nemanja", povodom Svetskog dana šuma, zasađene su sadnice omorike i tuje dar Javnog preduzeća Srbija šume. Učenici, gradonačelnik Niša i predsednik opštine Pantelej zajedno su posadili stabla kao simbol prijateljstva, zdravija i budućnosti cele nacije.

    

Nekada je u Srbiji pod šumama bilo 80 odsto zemlje, sada je taj procenat oko 30, što predstavlja nemar čoveka, ali i veliki uticaj klimatskih promena.

„Pošumljavanje je proces koji traje godinama i na kojem treba stalno raditi, a ne samo 21. marta“. Šume su naša pluća, one su fabrika za proizvodnju čistog i kvalitetnog vazduha“, kaže prvi čovek grada Darko Bulatović.

                

„Ovako mala stvar, je velika za čovečanstvo. Današnji dan je važan za sve nas, ali i za buduće generacije“, rekla je direktorka Aleksandra Projović.

U dvorištu OŠ "Stefan Nemanja", kod igrališta zasđene su 24 tuje koje će štiti decu od mogućih povreda tokom igre, ali i održavati ostatak škole čistom i urednom. Učenici osmog razreda posadili su i jednu omoriku. Sva stabla su dar JP Srbija Šume.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
IA7 6dw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: