Od decembra naplata parkiranja po minutu

Izvor: Niški portal | 25-Nov-2016 | 14:19

Nišlijama će od 1. decembra biti dostupan novi način plaćanja parkiranja. Javno-komunalno preduzeće Parking servis uvelo je aplikaciju „Start – Stop“ kojom će građani moći da plate onoliko vremena koliko zaista budu proveli na parkiralištu, a ne pun sat.

-Mi smo se na ovu uslugu odlučili još pre nekoliko meseci. Aplikacija „Start-Stop" počeće da funkcioniše 1. decembra i omogućiće građanima određene uštetde i olakšice u pogledu plaćanja parkinga. Ovaj način plaćanja podrazumeva da ako budete parkirani jedan minut, plaćaćete 60 deo od jednog sata, rekao je direktor JKP Parking servisa Marko Janković.

Fizičko ili pravno lice koje se odluči za ovakav način obračuna, zaključuje ugovor sa Parkig servisom u Ulici Orlovica Pavla 24, nakon čega dobija korisničko ime i lozinku za pristup aplikaciji. Aplikacija je dostupna korisnicima android i iOS operativnog sistema. Ako ne posedujete adekvatan telefon ovu uslugu nećete moći da koristite.

Janković dodaje da stara usluga, naplaćivanja po satu, i dalje ostaje, kao i da će se zonski sistem naplaćivati i u okviru nove usluge.

Korisnik aplikacije, preko mobilnog telefona, sam inicira vreme početka i završetka korišćenja usluge parkiranja.

-Obračun će se vršiti svakog 10. u mesecu, za prethodni mesec, kaže Janković i dodaje da će se računi dostavljati na kućnu adresu.

Uputstvo za korišćenje aplikacije „Start-Stop" nalaziće se na sajtu Parking servisa, kao i u Korisničkom servisu ovog preduzeća.

Komentari
0
Pošalji komentar
VFI YTP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: