Održan 40. IOV Lola

Izvor: Niški portal | 10-Jun-2019 | 15:22

U periodu od 7. do 9. juna odražana je aktivnost Izviđačko-orijentacioni višeboj „LOLA“ u Izviđačkom centru Cerje nadomak Niša. To je tradicionalna akcija našeg odreda, a ove godine održana je 40. put.

IOV „LOLA“ su ovog vikenda posetili izviđači iz 13 odreda, odnosno devet gradova – Banovića, Zenice, Prijedora, Broda, Novog Pazara, Šapca, Bele Palanke, Velike Plane i Niša. Svi oni, u okviru 31 ekipe, takmičili su se u kategorijama mlađih i starijih izviđača i planinki. Takmičarske discipline obuhvataju orijentaciju, signalizaciju, prvu pomoć, topografiju…

Pobednik u kategoriji mlađih izviđača je ekipa Prstenorepi lemuri iz OI „Đuka Dinić“ iz Niša, koja je imala najbolju Skicu kontrolne stanice. Najbolje urađen Izveštaj pređenog dela puta i Skice dela pređenog puta imala je ekipa mlađih planinki Sandžački vukovi 2 iz OI „Sandžak“ iz Novog Pazara. Ekipa Sandžački vukovi iz istog odreda bila je najbolja u kategoriji starijih planinki. U kategoriji starijih izviđača pobedila je ekipa Mamuti iz OI „Josif Pančić“ iz Niša, koji su imali najbolji Izveštaj dela pređenog puta i Skicu dela pređenog puta u starijoj kategoriji. Pehar za generalni plasman poneo je OI „Đuka Dinić“ iz Niša, čija je ekipa Tetrebi nacrtala najbolji Kroki kontrolne stanice.

Tokom leta će članovi našeg odreda posetiti Izviđački centar Stoliv, u kojem će kroz različite tematski oblikovane aktivnosti provesti izviđačku smenu na moru. Više informacija o ovoj i predstojećim aktivnostima možete naći na sajtu lola.org.rs kao i na Fejsbuk i Instagram stranicama odreda.

Komentari
0
Pošalji komentar
IXO x5N
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: