Osam ambasadora u poseti Nišu

Izvor: Niški portal | 07-Nov-2019 | 12:08

Ambasadori iz takozvane Arapske grupe – ambasador Palestine Mohamed Nabhan, ambasador Alžira Abdelhamid Šebšhub, ambasador Egipta Amr Aguvejli, ambasador Kuvajta Jusef Abdulsamad, ambasador Maroka Mohamed Amin Belhaž, ambasador Tunisa Seif Alah Režeb, otpravnik poslova Ambasade Libije, gospodin Munir Abugarin i ambasador Iraka Fakri Hasan Mahdia Al Isu, boravili su u Nišu gde su se sastali sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i predstavnicima Privredne komore Srbije i Regionalne privedne komore.

Održana je i prezentacija Grada i privrednih potencijala, a predstavnici osam Arapskih zemalja obišli su i fabriku „Jumis“ koja izvozi proizvode na tržište Egipta.

„Raduje nas činjenica što danas razgovaramo sa osam ambasadora arapskih zemalja i na taj način dajemo i doprinos ukupnoj politici Vlade i države Srbije, podršci ovom delu Srbije jer danas radimo zajedno sa Privrednom komorom Srbije i sa našom Privrednom komorom“, kazao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

“Sa nama su i predstavnici kompanija koje posluju na tržištima ovih zemalja. Razgovaraćemo o saradnji u različitim oblastima, u kulturi, obrazovanu, nauči, zdravlju, sportu, ali i mogućim novim avionskim linijama ka ovim gradovima”, kazao je gradonačelnik Bulatović.

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije i Regionalnom privrednom komorom poboljšaćemo uslove poslovanja naših kompanija i približiti ih tržištima ovih zemalja, dodao je gradonačelnik Bulatović.

Neke od kompanija iz Niša već posluju sa nekim od ovih zemalja, a nakon sastanaka ova saradnja može i da se proširi.

Komentari
0
Pošalji komentar
M8S jwX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: