Osnove recepata za sladoled od mleka i krem sladoled

Izvor: NiškiPortal | 02-May-2017 | 12:31

Osnovni recept za sladoled od mleka

Potrebni sastojci

Žumance 4 komada
Šećer u prahu 2 kašike
Kukuruzni skrob 1 kašičica
Sveže mleko 570 ml
Maslac 50 g
Vanila nekoliko kapi ekstrakta

Način pripreme

Umutiti žumance sa šećerom, pa dodati brašno. Za to vreme ugrejati mleko u koje ste dodali maslac, do vrenja i skinuti sa ringle. Dodavati to mleko u žumanca uz neprestano mešanje. Vratiti čitavu smesu ponovo u šerpu i kuvati na laganoj vatri, uz stalno mešanje drvenom kašikom dok se ne napravi kao krema. U tu kremu možete dodati po želji, otopljenu čokoladu, smiksane jagode, maline, šta god želite.
Stavite smešu u zamrzivač i kad je polovično zamrznuta izvadite iz zamrzivača, dobro je izmiksujte, pa ponovo vratite u zamrzivač. To možete ponoviti još koji put ako vam nije mrsko. Ovako se dobija lepa, glatka sladoledna masu, bez onih zaleđenih iglica. A ako imate kućni aparat za sladoled, blago vama, ne morate da vadite iz zamrzivača i miksate i ponavljate te dosadne radnje.

Recept za krem sladoled

Potrebni sastojci

Žumanca 4 kom
Šećer u prahu 4 kašike (ako volite slađe povećajte količinu šećera)
Slatka pavlaka ½ l (dva pakovanja od po 250 ml)
Čokolada 50-100 g
Vanila nekoliko kapi ekstrakta

Način pripreme

Umutiti žumanca sa šećerom, penasto pa u to dodati neulupanu pavlaku i kuvati tu smesu na pari, neprekidno mešajući, dok se ne zgusne kao krema. U ovu smesu možete po želji dodati otopljenu čokoladu. Skinuti sa ringle i mešati smesu dok se ne ohladi. Ovakvu smesu stavite u zamrzivač i ostavite da se dobro stegne. Dobićete lepu zamrznutu kremu, bez onih iglica leda. Ne morate da je vadite i ponavljate mešanje mikserom.

Komentari
0
Pošalji komentar
0Pq HUj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: