Otvoren 9. Job fair

Izvor: Niški portal | 06-Mar-2017 | 14:56

Deveti dvodnevni sajam poslova i praksi, pod sloganom „Tvoja krijera počinje odve“ otvoren je danas na Elektronskom fakultetu u Nišu. Sajam je ove godine okupio 24 firme, uglavnom iz IT sektora, a studenti će na sajmu moći da se upoznaju i sa načinom pisanja CV.

- Ideja je da se studenti sretnu sa kompanijama, a kompanije sa studentima. Oni koji traže odgovarajuće kadrove mogu na ovom sajmu da ih pronađu, a oni studenti koji žele kvalitetnu praksu, mogu ovde da je obezbede prijavljivanjem kompanija koje nude takvu vrstu saradnje. Dosadašnja praksa je pokazala da veliki broj studenta na ovaj način obezbedi sebi praksu, a neki od najboljih, sa prakse, dobija i radno mesto, kaže Aleksandra Stanojević iz Udruženja studenata BEST.

Generalni pokrovitelj sajma je Majkrosoft razvojni centar u Srbiji.

- Majkrosoft je danas ovde da ponudi studentima, pre svega, plaćenu praksu i mogućnost zapošljenja. Još nekoliko dana traje konkurs za letnje prakse, a ovo je jedan od načina da ohrabrimo studente da se prijave. Oni koji prođu i dobiju praksu, imaju mogućnost da tokom prakse rade na problemima zajedno sa našim inženjerima, istakao je Tadej Kurepa iz Majkrosofta.

Vise informacija o sajmu, prisutnim kompanijama i učesnicima, zainteresovani mogu pronaći na adresi www.jobfairnis.rs. Na istom sajtu, studenti svoju biografiju mogu da ostave u elektronskoj CV bazi, koja će biti distribuirana svim poslodavcima učesnicima sajma. Organizator sajma je Udruženje studenata tehnike Evrope-BEST Niš.

Komentari
0
Pošalji komentar
r6n Ws2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: