POSKUPLJUJE IZDAVANJE SAOBRAĆAJNIH DOZVOLA U SRBIJI

Izvor: Blic | 31-Oct-2019 | 10:20

Vozači bi trebalo da "stegnu kaiš" jer ih uskoro očekuje više nego duplirani trošak za izdavanje saobraćajnih dozvola, koji je predviđen novim izmenama i dopunama Zakona o republičkim administrativnim taksama, nakon što prođe skupštinsku proceduru.

Preciznije, vozači su do sada plaćali ukupni iznos od 760 dinara, jer je na osnovni iznos od 480 dinara već uračunata taksa za zahtev iz tarifnog broja koji se tiče saobraćajnih dozvola u iznosu od 280 dinara.

Isto važi i za izdavanje probne vozačke dozvole, za koju će građani morati da izdvoje 1.100 umesto dosadašnjih 480 dinara. Značajnije uvećan iznos građani će plaćati i za izdavanje duplikati nove ili probne vozačke dozvole, a to će ih umesto 980 sada koštati 1.570 dinara.

 

Nove odredbe neće drastično uticati na strance, jer svi oni koji žele da zamene stranu saobraćajnu dozvolu srpskom, izdvojiće tek 360 dinara više, umesto 8.510 ova taksa sada će iznositi 8.870.

Dobra vest je da se ova taksa za zahtev od 280,00 dinara neće menjati, a da sve nije toliko crno govori nam to, da se brišu sve važeće takse iz tarifnog dela 41, a koje se tiču izdavanja potvrda o privremenoj registraciji, izdavanje kartonskih tablica za privremeno označavanje vozila "Proba" i sl.

Ovaj akt trenutno je označen kao "zakon u proceduri", što znači da će pošto ga narodni poslanici usvoje u Parlamentu, stupiti na snagu osam dana od objavljivanja u Službenog glasniku.

A u kom vremenskom roku bi vozači trebalo da očekuju da iz svojih novčanika izdvoje više nego dupli trošak za saobraćajne dozvole, ostaje da vidimo.

Komentari
0
Pošalji komentar
jTm Xwb
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: