Pet i po miliona dinara za projekte za mlade

Izvor: Niški portal | 13-Aug-2019 | 15:11

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih – 12. avgusta, u Gradskoj kući u Nišu svečano su uručeni Ugovoria o finansiranju i sufinansiranju projekata za mlade u 2019. godini, koji se finansiraju po Javnom konkursu koji sprovodi Grad Niš, odnosno Sekretarijat za omladinu i sport.

Predstavnicima 18 nevladinih organizacija i udruženja ćiji su projekti, po oceni nezavisne stručne komisije, ocenjeni kao najbolji, Ugovore su uručili Gradonačelnik Niša Darko Bulatović I Branislav Kačar, član Gradskog veća resorno zadužen za omladinu i sport

Gradonačelnik je poručio da će briga za mlade i njihovu budućnost uvek biti u fokusu ove gradske vlasti.

"Ulaganje u budućnost, u mlade, u njihovo obrazovanje, nauku, sportske aktivnosti, je medju našim prioritetima. Upravo zato i gradimo Naučno-tehnološki park, novu Lamelu Elektronskog fakulteta, završavamo davno započeti Studentski dom, ulažemo u opremanje i rekonstrukciju zgrada osnovnih i srednjih škola. Upravo zato i objavljujemo ovakve konkurse, i opredeljujemo značajna sredstva za mlade i njihove projekte. i to ćemo činiti i ubuduće", rekao je gradonačelnik Bulatović.

Inače, ove godine odobreno je finansiranje 18 projekata za mlade u ukupnom iznosu od 5.500.000 dinara koji se finansiraju sa pozicije Sekretarijata za omladinu i sport. Javni Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2019. godini raspisan je za projekte iz tematskih oblasti u skladu sa ciljevima navedenim u Strategiji za brigu o mladima Grada Niša 2015-2020 i Lokalnom akcionom planu za mlade Grada Niša 2015-2020. Prioritetne oblasti Konkursa su bile kultura i kvalitet provođenja slobodnog vremena i zapošljavanje.

Komentari
0
Pošalji komentar
1TB mnu
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: