Posni rižoto sa pečurkama

Izvor: Niški portal | 04-Jan-2011 | 00:37

Potrebno je:

500g kuvanog pirinča
So, biber
3 supene kašike ulja
Soja sos
2 tikvice – 300g
1 praziluk – 150g
200g šargarepe
300g pečuraka
200ml soka od paradajza
1 paprika – 150g
 
 
Savet lekara:

       Obrok ima malu energetsku vrednost i praktično je bez zasićenih masti i holesterola. Zbog takvih osobina, pogodan je za ishranu osoba obolelih od gojaznosti i poremećaja metabolizma masti, kao i za osobe koje poste ili su vegetarjanci.

 

Napomena:

Soja sos je najpoznatiji kineski i japanski sos i predstavlja univerzalni začin za slana jela azijske kuhinje. Sos se pravi od semenke soje, pšenice i pirinča na kojima se gaji plemenita plesan. Fermentira i dozreva po više godina. Sadrži veliku količinu soli. Postoje svetli i tamni soja sos.

 

Hranljiva vrednost jedne porcije od 475g:

330 kcal
9g belančevina, 12g masti, 47g ugljenih hidrata,
Natrijuma 1200mg, holesterola  0mg
 
Detalje pripreme možete pogledati i preuzeti OVDE.
 

 

 

 

 
Komentari
0
Pošalji komentar
6DB LXB
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: