PozitivNI street art festival četiri dana u našem gradu. Umetnost i urbani Niš za sve generacije

Izvor: Niški portal | 29-May-2019 | 16:55
 
 
Street art festival koji spaja sve umetnosti i koji budi duh urbanog Niša koji je nastao negde u  Dušanovoj ulici koja pamti najbolje svirke u gradu. Termin održavanja festivala određen je tako da se poklapa sa datumom gradske slave-dana Svetog cara Konstantina i carice Jelene.
Ove godine festival traje četiri dana.
PozitivNI će spojiti sport i muziku, klasicizam i alternativu, pozorište i izlete.
 
 
 
klasičNI - Čair slavi prošlost
30. maj, KlasičNI park Čair!
 
Kao i prethodnih godina, prvi dan festivala rezervisan je za oživljavanje nepravdeno zapostavljene i pomalo izgubljene klasične umetnosti iz daleke prošlosti i vraćanje pozitivu u vaš i naš grad.
Šetajući parkom Čair, imaćete priliku da se bliže upoznate sa vremenom u kome su stvarala najveća imena i dela u istoriji umetnosti. Za posetioce će biti postavljeni punktovi podeljeni po istorijskim epohama, dok će glumci sa kostimima iz perioda klasicizma i romantizma šetati rame uz rame sa vama.
Slike Niških umetnika će i ove godine obojiti najveći niški park i upotpuniti KlasičNI dan. Uz melodije orkestra, bendova, vokalnih i instrumentalnih solista uživaćete u dobroj atmosferi. Svi ljubitelji umetnosti moći će da se oprobaju u radionicama koje će i ove godine biti otvorene i besplatne za sve posetioce. Možda baš na festivalu otkrijete svoj skriveni talenat za vajarstvo ili slikarstvo. Dan ćemo ispratiti velikim koncertom klasične muzike i time zvanično otvoriti peti PozitivNI festival!
 
 
30. maj, KlasičNI park Čair!
#klasičNI #pozitivNI
 
 
NIški
PozitivNI, ali pomalo nostalgičNI, upravo za tim starim NI.
S merakom, 31. maja u parku Čair, NIški ali kao nekad!
 
Grad Niš je oduvek bio sinonim za urbani centar omladine, koja je živela na gramofonima i rok pločama. Kako se, možda, vremenom taj duh pomalo izgubio, mi smo odlučili da ga, barem na kratko, probudimo.
Organizovane su radionice različitog sadržaja, kao i celodnevni nastupi najmlađih muzičara, plesača, pevača, horova i orkestara. Osim toga, jedni od najpoznatijih jutjubera imaće svoj nastup, ni manje ni više nego Yasserstain!
PozitivNI festival, jednostavno rečeno - pravi galeriju sećanja u jednom danu. NIški dan oživljava urbanu kulturu grada, koji evoluira i ne dozvoljava, da u zaborav odu prave vrednosti, koje su ostavile trag.
Ove godine za Vas smo, pored nastupa najveće jugoslovenske dive, Josipe Lisac, pripremili i berzu ploča, murale, oslikavanje majica, hipi modnu reviju i još mnogo toga, što je tih, 80.-ih godina Niš činio posebnim.
 
 
S merakom, 31. maja u parku Čair, NIški ali kao nekad!
#NIški #pozitivNI2019
 
 
radosNI
Već pet godina smo PozitivNI i RadosNI.
 
Pozitiva uzrokuje radost, a ko se raduje lepše od dece?
Dečiji bioskop, radionice, animatori, horovi i bendovi usmeriće pozitivnu energiju u pravcu koji direktno vodi do osmeha najslađe, a istovremeno i najzahtevnije publike, naših mališana.
Lepo vreme u Čairu dodatno će ukrasiti sadržajni program koji će zasigurno odvojiti vaše najvoljenije od televizora i video igrica. Razni performeri, plesači, kao i cirkus biće tu samo iz jednog razloga, a taj razlog objedinjuje stotine malih srca da tog dana kucaju u radosnom ritmu.
 
Najmlađi za najmlađe, PozitivNI za Nišlije!
#radosNI #pozitivNI2019
 
alternativNI
Sa nama uvek postoji alternativa!
1.jun, AlternativNI treći dan u parku Čair!
 
 
Treći dan festivala PozitivNI posvećen je modernoj umetnosti, pa će biti pravo mesto da saznate nešto više o street i body art-u, stripovima i grafitima, dok simultano uživate u alternativnom plesu, hip hopu ili džez baletu. Prošetajte do Čaira, provedite dan u prirodi i makar na kratko iskočite iz unapred planirane svakodnevice.
Kako bez muzike zabava ne bi bila potpuna, postarali smo se da ovogodišnji muzički program festivala ne bude ništa manje atraktivan od prošlogodišnjeg. Prethodni AlternativNI dan festivala PozitivNI Nišlije će pamtiti po nastupima mnogih muzičkih izvođača, među kojima su našli bendovi ,,IRIE FM“ i ,,Zemlja gruva!“.
Iako će spisak izvođača za ovogodišnji AlternativNIfestival ostati još kratko tajna, očekivana dobra atmosfera i naboj pozitivne energije već su zagarantovani.
 
 
1.jun, AlternativNI treći dan u parku Čair!
#alternativNI #pozitivNI
 
 
prirodNI
02. jun / Park Čair
Biće to dan u znaku porodice, sporta i rekreacije, gde će svi posetioci moći da se igraju i zabave uz različite rekvizite i treniraju sa sportistima niških sportskih klubova koji će održati celodnevni trening sa posetiocima. U zdravom telu, osim što je duh zdrav, on je i pozitivan! Dođite da zajedno slavimo ljubav, sreću, umetnost, igru, sport i prijateljstvo! Vidimo se uskoro na najpozitivNIjim lokacijama u gradu, a do tada, ne zaboravite... Sve je moguće kad smo pozitivNI!
 
Rekreativni dan za filtriranje duha i tela. Postanite košarkaš, fudbaler, dizač tegova, gimnastičar, teniser ili ragbi igrač  u jednom danu i na jednom mestu.
Reprezentativni trening u omiljenom parku svih Nišlija, parku Čair, održaće nekoliko desetina niških klubova, iz mnoštva različitih sportova. PorodičNI praznik, užitak i nedeljna relaksacija od stresnih dana uz pozitivnu energiju su činioci koji izmame osmeh na lice kako najmlađima, tako i ljudima u bilo kojim godinama.
Od opreme neophodno poneti – entuzijazam, osmeh i energiju koja sve nas čini da budemo PozitivNI.
 
 
Drugi jun / Park Čair
#prirodNI #pozitivNI2019
Komentari
0
Pošalji komentar
KqQ rTv
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: