Predsednik opštine Miljković obišao socijalno-ugrožene porodice na Božić

Izvor: Niški portal | 08-Jan-2019 | 14:43

Biti human i velikodušan karakteristike su koje se cene bez obzira u kom vremenu ili u kom mestu živimo. Potrebno je da svaki član našeg društva svojom humanošću učini da se pomogne materijalno ugroženim pojedincima i porodicama. Božić je, kažu, vreme darivanja, vreme kada je dobro setiti se onih kojima je pomoć potrebna i pomoći im koliko smo u mogućnosti. Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković obišao je i ove godine na Božić socijalno ugrožene porodice.

Tri porodice koje su dobile poklone od lokalne samouprave pamtiće ovaj Božić kao jedan zaista radostan dan. Miljković kaže da lokalna samouprava tokom cele godine radi na pružanju pomoći i pojedincima i porodicama koje su socijalno ugrožene. Prošle godine je deo socijalno ugroženih porodica upošljen u kompaniji “Trendteks”. ”Na taj način smo uspeli da pomognemo mnogim Belopalančanima da dobiju posao i žive od svog rada. To je najveća pomoć i podrška koju možete da darujete ljudima. Stalno radimo na tome da oni koji nemaju posao dođu do njega putem brojnih subvencija koje daje lokalna samouprava. Zaista se trudimo da svakom pojedincu izađemo u susret i tako ćemo i ovim porodicama koje smo obišli. Želim da poručim svim sugrađanima koji su u teškoj situaciji da nisu sami i da će uvek imati pomoć lokalne samouprave.”- istakao je Goran Miljković.

Predsednik je najpre obišao porodicu Popović u Beloj Palanci. Samohrana majka Dragana živi sa svojom majkom i troje dece. Žive teško jer Dragana ne radi, a penzija njene majke je mala da bi zadovoljila osnovne potrebe ove petočlane porodice. Od lokalne samouprave dobili su lap top, paketiće i obećanje da će Dragani pomoći u nalaženju posla.

Miljković je obišao i porodicu Milutinović koja živi od socijalne pomoći. Miloš i Jelena trenutno ne rade i nemaju mogućnosti da svojim ćerkama pruže sve ono što devojčice njihovih godina žele. Milutinovići su kao božićni poklon od lokalne samouprave dobili zamrzivač koji im je u ovom trenutku najviše potreban.

U selu Vrandol živi petočlana porodica Šarčević. Ni Branislav, ni Dragana ne rade. Žive od dnevnice koju Branislav zaradi tokom leta. Njihovo dvoje dece ide u OŠ ”Jovan Aranđelović” u Crvenoj Reci, a najmlađa ćerka ima samo godinu dana. Ova porodica je dobila lap top, a mališani su dobili paketiće kojima su se jako obradovali. Ovi mladi ljudi su u razgovoru sa predsednikom opštine dobili obećanje da će u narednom periodu za barem po jednog člana iz sve tri porodice pokušati da nađe zaposlenje.

Komentari
0
Pošalji komentar
CC7 8Nj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: